Μενού
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Έρευνες στις αμαξοστοιχίες στα Τέμπη | EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
  • Α-
  • Α+

Από το γραφείο του εισαγγελέα εφετών Λάρισας εστάλη στη Βουλή δικογραφία που αναφέρεται σε εμπλοκή πρώην υπουργών και υφυπουργών στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία, -που συντάχθηκε κατόπιν μηνύσεων συγγενών θυμάτων, σχετικά με την απόδοση ευθυνών για τη διαμόρφωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών-  αφορά τέσσερις πρώην υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.

O υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή ποινική δικογραφία που αφορά στους τέως Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, τέως υφυπουργό μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, τέως υφυπουργό υγείας Ζωή Ράπτη και τέως υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο.

Το «μπάζωμα» στα Τέμπη και η σύσκεψη 

Οι συγγενείς υποστηρίζουν πως το σημείο όπου έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα μπαζώθηκε άρον-άρον με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν σημαντικά στοιχεία για την έρευνα. 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τη διαμόρφωση, όπως αναφέρεται, του χώρου, στις 3 Μαρτίου 2023, δηλαδή τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα

Το μπάζωμα που ισχυρίζονται οι συγγενείς ότι έγινε, συζητήθηκε σε συνάντηση πολιτικών-υπηρεσιακών παραγόντων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη σύσκεψη συμμετείχε ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο τότε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Ιωάννης Ξιφαράς, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Hellenic Train. 

Σύμφωνα με το MEGA, η διαμόρφωση του χώρου ή αλλιώς το μπάζωμα, ειπώθηκε για να εκκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων. Άξιο αναφοράς είναι πως τα δρομολόγια ξεκίνησαν 25 ημέρες μετά... 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Κώστας Αγοραστός και Χρήστος Τριαντόπουλος δεν είχαν αναφερθεί στη συγκεκριμένη σύσκεψη και είχαν υποστηρίξει πως έδρασαν βάσει του συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας. 

Στελέχη της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής σε επικοινωνία με το MEGA επιβεβαίωσαν τη σύσκεψη ενώ μέχρι στιγμής οι κ.κ. Αγοραστός, Τριαντόπουλος και Ξιφαράς δεν έχουν απαντήσει.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA