Μενού
Η παραλία που εκθείασε ο Guardian
Η παραλία που εκθείασε ο Guardian | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι παραλίες που ακούγονται περισσότερο σε ξένα ταξιδιωτικά μέσα είναι το Ναυάγιο, το Σαρακήνικο, οι Εγκρεμνοί, η Φαλάσαρνα. Μία λιγότερο γνωστή όμως, και μάλιστα στην ηπειρωτική Ελλάδα, ξεχώρισε σε λίστα με τις κορυφαίες παραλίες.

Ειδικότερα, ο Guardian, με αφιέρωμά του σε παραλίες που προσεγγίζεις με τα πόδια, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Φακίστρα του Πηλίου, βάζοντάς τη στην έβδομη θέση. Αυτό που εντυπωσίασε τους συντάκτες ήταν η άγρια ομορφιά του μονοπατιού για την παραλία, τα σημεία θέας που σου κόβουν την ανάσα, αλλά και τα αχνογάλανα νερά της.

«Είναι 90 λεπτά πεζοπορία για τη Φακίστρα, μια βοτσαλωτή παραλία με καταπράσινα νερά. Μέσα από πυκνά δάση, το μονοπάτι περιλαμβάνει απότομες αναβάσεις με εκπληκτική θέα προς τις Σποράδες. Τέλος, μένει μία δύσκολη κατάβαση μέχρι τη Φακίστρα, με έναν καταρράκτη να χύνεται στην πλαγιά του λόφου και δύο σπηλιές για εξερεύνηση», ανέφερε το μέσο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA