Η ΓΣΕΕ αποχωρεί από την πλατφόρμα X, καθώς «η αλλαγή της πολιτικής της πλατφόρμας μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας έχει αυξήσει ανησυχητικά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ακροδεξιών θεωριών συνομωσίας και ρατσιστικών απόψεων και έχει συμβάλει στην ενίσχυση της τοξικότητας στις συνομιλίες των χρηστών».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας: «Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να απενεργοποιήσει το λογαριασμό της στην πλατφόρμα X (πρώην twitter) που πρόσφατα πέρασε στην ιδιοκτησία του μεγιστάνα Elon Musk.
Η αλλαγή της πολιτικής της πλατφόρμας μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας έχει αυξήσει ανησυχητικά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ακροδεξιών θεωριών συνομωσίας και ρατσιστικών απόψεων και έχει συμβάλει στην ενίσχυση της τοξικότητας στις συνομιλίες των χρηστών.
Η νέα αυτή κατάσταση έχει αναγκάσει πλήθος συνδικάτων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ιστορικών ΜΜΕ και κοινωνικών φορέων σε παγκόσμιο επίπεδο να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα.
Θεωρούμε ότι τα κοινωνικά δίκτυα είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία και το δημόσιο διάλογο, αρκεί να τηρούνται κανόνες και να διασφαλίζονται στοιχειώδεις συνθήκες αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.
Η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι δεν μπορεί πλέον να έχει παρουσία σε έναν τέτοιο τοξικό διαδικτυακό χώρο και θα εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας των απόψεών της στην κοινωνία».
Μάλιστα, η Συνομοσπονδία προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στο Facebook:
- Εξάρχεια: Άγριος ξυλοδαρμός του γιου του Νίκου Ρουσσόπουλου – «Τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά»
- Ποια είναι η γυναίκα που έγινε η «λύρα» της Κρήτης και «άλωσε» την εξέδρα του ΟΦΗ
- 30 εκατοστά φούστας: Το χρονικό της πιο παράλογης αστυνομικής καταδίωξης στην Ελλάδα
- Το «Καράβι» του Σεφερλή έριξε τον ανταγωνισμό σε ξέρα - Η τηλεθέαση του Markos by night
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.