Η Ευρώπη έχει μπροστά της ένα μέλλον, κατά το οποίο «κινδυνεύει να διχαστεί, να είναι υποτελής και να αποβιομηχανοποιηθεί», τόνισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά την διάρκεια αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα, στο πανεπιστήμιο της Λουβέν, στο Βέλγιο.
Σύμφωνα με τον Ντράγκι, η πραγματική απειλή, μετά την κατάρρευση της διεθνούς τάξης, «αποτελείται από ό,τι θα την αντικαταστήσει», όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ.
Διαβάστε ακόμα: ΗΠΑ: O 5χρονος Λίαμ, επιστρέφει σπίτι του μετά από δέκα μέρες κράτησης από την ICE
«Οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στην Ευρώπη, απειλούν την εδαφική ακεραιότητά μας και αποσαφηνίζουν, για πρώτη φορά, ότι θεωρούν τον πολιτικό κατακερματισμό της Ευρώπης χρήσιμο για τα συμφέροντά τους», είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ομοσπονδία για να έχει «φωνή» η Ευρώπη
Όπως υπογράμμισε, «η Ευρώπη βρίσκεται τώρα μπροστά σε σταυροδρόμι: ή να μετατραπεί σε πραγματική ομοσπονδία κρατών, με την φιλοδοξία να είναι μια μεγάλη δύναμη, ή να κινδυνεύσει να μείνει στο περιθώριο».
Ο Ιταλός διεθνούς φήμης οικονομολόγος σημείωσε, τέλος, ότι στους τομείς στους οποίους η Ευρώπη επέλεξε το ομοσπονδιακό μοντέλο -δηλαδή στην νομισματική πολιτική, στην ενιαία αγορά, στην ανταγωνιστικότητα και στο εμπόριο- όλοι την σέβονται ως μεγάλη δύναμη και μπορεί να διαπραγματεύεται με μία και μόνον φωνή».
- Τα δύο σοβαρά νοσήματα που προκαλεί ο χανταϊός - Πώς μεταδόθηκε στο κρουαζιερόπλοιο
- Το ελληνόπουλο που συνεργάζεται με την NASA στα 15 του - Ποιος είναι ο Βίκτωρας Γιαννικόπουλος
- Αφροδίτη Χατζημηνά: Η ατάκα που ξάφνιασε τον Λιάγκα - «Έχω μια κόρη 4,5 ετών»
- Πέθανε η ηθοποιός Κλερ Μοριέ σε ηλικία 97 ετών - Ο εμβληματικός ρόλος της στην «Αμελί»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.