Μενού
kataigida
Καταιγίδα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Προβλήματα προκάλεσε στην Πιερία και ειδικότερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου η κακοκαιρία το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε μια περιοχή από την Κονταριώτισσα έως την Καρίτσα, κινητοποιήθηκαν συνεργεία της υπηρεσίας, αλλά και μηχανήματα έργου για να παρέχουν βοήθεια σε οδηγούς ακινητοποιημένων οχημάτων. Με δυσκολίες λόγω της βροχόπτωσης διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο Κατερίνη-Δίου και Κατερίνη-Αγίου Δημητρίου.

 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει ήδη πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Ήδη από αργά το απόγευμα το κύμα κακοκαιρίας πέρασε από τα νησιά του Ιονίου και περιοχές της δυτικής Ελλάδας χωρίς, πάντως, να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Τις επόμενες ώρες καταιγίδα αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική όπου σε πολλές περιοχές ήδη έχει αρχίσει να βρέχει με ένταση. Τις τελευταίες ώρες χιονίζει σε ορεινές περιοχές κυρίως πάνω από τα 900 με 1000 μέτρα όπως στα Καλάβρυτα, στο Καρπενήσι, στη Σαμαρίνα και στο Μέτσοβο.

Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ (στις 12 τα μεσάνυχτα) συνεχίζεται η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (05-03-2024) λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας με κίνηση ανατολική και κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

  • Συνεχίζονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα θα επηρεάσουν και την ανατολική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024).
  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
  • Από το πρωί μέχρι το βράδυ της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA