Ποινική δίωξη για παραβίαση του νέου νόμου περί προστασίας του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, καθώς και για δύο ακόμη πλημμελήματα, ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε 23 μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας».
Τα μέλη της συλλογικότητας είχαν ανοίξει πανό μπροστά από το Μνημείο στο Σύνταγμα το βράδυ της Παρασκευής, 14 Νοεμβρίου, φωνάζοντας συνθήματα.
Η βασική κατηγορία αφορά την παραβίαση του νέου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο απαγορεύει κατάληψη, συνάθροιση ή αλλοίωση στον χώρο του Μνημείου.
Παράλληλα, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για βία κατά υπαλλήλων και για άρνηση δακτυλοσκόπησης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Οι 23 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις μετά την ενέργεια των μελών του Ρουβίκωνα, οι οποίοι άνοιξαν πανό με το μήνυμα «Οι άγνωστοι στρατιώτες δεν φύλαγαν του λαού προδότες» μπροστά από τη Βουλή, προκαλώντας την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας.
- Καίτη Γαρμπή: «Πετσόκοψε» με τον πιο επικό τρόπο το viral φίλτρο του Instagram για τα '80s
- Ο διάλογος που δεν περιμέναμε ποτέ: Η Τούνη απαντά στον Μητσοτάκη με... σκόρδα και AI
- Η τελευταία συνέντευξη του Γιώργου Μαζωνάκη: Ο εγκλεισμός στο Δρομοκαΐτειο και η σχέση με την οικογένεια
- «Ροντέο» με Κυρανάκη - Παπακωστοπούλου: «Δεν θα μιλήσω για τον μισθό μου - Προσβάλλετε γυναίκα»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.