Μενού
Νίκος Χαρδαλιάς
Νίκος Χαρδαλιάς | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τα αποτελέσματα από τις περιφερειακές εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Ποιοι κερδίζουν «άνετα» και ποιοι πάνε σε β΄ γύρο.

«Άνετη επικράτηση» Χαρδαλιά στην Αττική

Στην Αττική, με ενσωμάτωση 14,05% προς το παρόν ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και πρώην υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς φαίνεται να κυριαρχεί των υποψηφίων του από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 45,88%.

Έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Ιωακειμίδης με ποσοστό 16,29%.

Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης στο 13,63% της ενσωμάτωσης προηγείται ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Χρήστος Μέτιος με ποσοστό 42,02% ενώ έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χριστόδουλος Τοψίδης με 33,68%.

Ποιος βγαίνει στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 20,95% προηγείται ο Στεφανής Αλκιβιάδης που υποστηρίζεται από τη ΝΔ με ποσοστό 40,66% ενώ ο υποψήφιος που προς το παρόν καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, Κωνσταντίνος Μουτζούρης προέρχεται από τη ΝΔ, ωστόσο κατέρχεται στις εκλογές με ανεξάρτητο συνδυασμό, και καταλαμβάνει έως τώρα το 34,17%.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης φαίνεται να διατηρεί τη θέση του από τον πρώτο γύρο, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 12,32%, πετυχαίνοντας προς το παρόν ποσοστό 59,67%.

Στη δεύτερη θέση ο Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει 12,26%

Γαλάζια η Περιφέρεια Ηπείρου

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Καρχιμάνης Αλέξανδρος υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, νυν περιφερειάρχης, επίσης φαίνεται να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 15,48%, πετυχαίνοντας προς το παρόν ποσοστό 55,45%. Δεύτερος στην κούρσα των εκλογών είναι ο Στέφος Ιωάννης, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 11,92%

Νίκη Αγοραστού στη Θεσσαλία

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο νυν περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, συγκεντρώνει προς το παρόν το 41,52% των ψήφων σε ποσοστό ενσωμάτωσης 15,99%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Δημήτριος Κουρέτας, ο οποίος προς το παρόν συγκεντρώνει 33,86%.

Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Ιωάννης Τρεπεκλής, προερχόμενος από τη ΝΔ, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ», συγκεντρώνει το 28,98% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 17,45%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενη από τη ΝΔ Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου με ποσοστό 28,39%.

Σαρωτική νίκη Απόστολου Τζιτζικώστα

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 16,76%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να πετυχαίνει μία καθαρή νίκη από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας έως τώρα 60,57%, ενώ ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 10,45%.

«Πράσινη» η Κρήτη

Στην Περιφέρεια Κρήτης, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 16,58% προηγείται ο υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συγκεντρώνοντας το 78,21%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπυρίδων Δανέλλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 11,34%.

Επανεκλογή Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Γεώργιος Χατζημάρκος, νυν περιφερειάρχης και υποψήφιος προερχόμενος από τη ΝΔ, συγκεντρώνει ήδη το 66,39% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 20,66%, γεγονός που σηματοδοτεί ότι ίσως δεν χρειαστεί β' γύρος την επόμενη Κυριακή.

Στη δεύτερη θέση, ο Νικηφόςρος Παπανικόλας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει το 14,60%.

Ένας Πτωχός για την Πελοπόννησο

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτριος Πτωχός, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, φαίνεται να προηγείται με ποσοστό 43,26% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 20,73%. Στη δεύτερη θέση, ο Πέτρος Τατούλης συγκεντρώνει 31,38% και περνάει στον β' γύρο την επόμενη Κυριακή.

Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός, νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, με ποσοστό ενσωμάτωσης 18,47% φαίνεται να πετυχαίνει την εκλογή του από τον α' γύρο με ποσοστό 48,21%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος που έλαβε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Γκλέτσος, με ποσοστό 25,87%.

Προηγείται ο  Γιώργος Κασαπίδης στη Δυτική Μακεδονία

Στη Δυτική Μακεδονία, η εικόνα στο 26,51% της ενσωμάτωσης διαμορφώνεται ως εξής: ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης προηγείται με 35,94% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Αμανατίδης με 35,87%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA