Μενού
Φωτιά στο Μάτι
Η επόμενη μέρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
  • Α-
  • Α+

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο Ιωάννης Φωστιέρης, διοικητής του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 104 νεκρούς τον Ιούλιο του 2018.

Η καταδίκη του έρχεται δέκα ημέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τους 21 κατηγορούμενους στην κύρια δίκη που αφορά πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων, οι οποίες οδήγησαν στην τραγωδία.

Σε βάρος του όπως και σε βάρος του Χρήστου Γκολφίνου, τότε υπευθύνου του 199 και της κίνησης των οχημάτων του Π.Σ. που αθωώθηκε στην παρούσα δίκη, είχε στραφεί με μήνυσή του ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Ιωάννης Κώστας, κατηγορώντας τους για σκόπιμη παραπλάνηση των Αρχών.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, είχαν καταθέσει ψευδή στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές, που αφορούσαν στις κινήσεις των οχημάτων αξιωματικών την ώρα της φονικής πυρκαγιάς.

Φωτιά στο Μάτι: Η πρόταση της εισαγγελέως

Στις 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους από την «πύρινη λαίλαπα» 104 άνθρωποι.

Το δικαστήριο, μετά τη σημερινή ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης αναμένεται να προχωρήσει σε διάσκεψη και να ανακοινώσει την απόφασή του επί της ενοχής των 21 συνολικά κατηγορουμένων τη Μεγάλη Δευτέρα.

Σημειώνεται, ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή εννέα κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά δώδεκα, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης ΑττικήςΡένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA