Μενού
rainbow-flag
Σημαία pride | AP
  • Α-
  • Α+

Ηχηρό μήνυμα κατά της κοινωνικής περιχαράκωσης και ενάντια στην τρανσομοφοβία έστειλαν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους και έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης με αφορμή την ομοφοβική επίθεση σε βάρος δύο ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας το βράδυ του Σαββάτου.

«Είναι ανατριχιαστικό και πρωτάκουστο. Το μήνυμά μας είναι ότι η Θεσσαλονίκη δεν τα ανέχεται αυτά. Δεν φοβόμαστε πια, βγαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, το δικαίωμα να υπάρχουμε και για αυτό είμαστε εδώ» σημείωσε ο Αποστόλης Καραμπαΐρης, εκπρόσωπος Thessaloniki Pride.

«Ήταν σοκαριστική η επίθεση, θεωρούσαμε ότι η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη ασφαλής, υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά και μεμονωμένες ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να διαταράξουν την ηρεμία και εμείς δεν θα το αφήσουμε αυτό να περάσει, θα τιμωρηθούν όπως πρέπει και με το νόμο», τόνισε η Φιλομένη Λιάτσα, εκπρόσωπος τύπου του Thessaloniki Pride.

«Είμαστε όλα εδώ και θα είμαστε εδώ και όταν χτυπούν μία ή ένα από εμάς θα απαντάμε όλα», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Βαγγής, μέλος της ομάδας παραγωγής Thessaloniki Pride. «Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό, είμαστε δίπλα σε όλα τα άτομα που καταπιέζονται και που αντιμετωπίζουν βία στην καθημερινότητά τους, η πόλη μας είναι ανοιχτή και έτσι θα παραμείνει», σχολίασε διαδηλώτρια εκ μέρους της Νέας Αριστεράς.

Κατά τη διάρκεια της πορείας στη λεωφόρο Νίκης, ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε καφετέρια. Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA