Μενού
pireas
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μια εποχή που οι κοινωνίες προσπαθούν πάση θυσία να απεκδυθούν τον φανταχτερό χιτώνα του εξευγενισμού των πόλεων τους, και τις δαιμόνιες «αναπλάσεις» που κάνουν κάθε γειτονία να δείχνει ίδια με την προηγούμενη, είναι θετικό όταν μια πόλη διεκδικεί ένα βραβείο που μαρτυρά ενσυναίσθηση και κοινωνική αλληλεγγύη.

Όχι, δεν είναι το Παρίσι, ή το Λονδίνο, ούτε καν το Βερολίνο. Ο Δήμος Πειραιά και ο αντίστοιχος της Λιβαδειάς, όπως μάθαμε χθες από σχετική δημοσίευση του Τομέα Πολιτικών Ισότητας Πειραιά, βρίσκονται στην προεπιλογή για το βραβείο των Ευρωπαϊκών πρωτευουσών Συμπερίληψης και Διαφορετικότητας 2024.

Ανάμεσα στις πόλεις που βρίσκονται στην προεπιλογή, συναντάμε και το Τορίνο, τη Φουντσάλ (Πορτογαλία), τη Λα Λαγκούνα (Ισπανία) και τη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία).

Τι είναι όμως αυτό το βραβείο; Διαβάζουμε σχετικά: 

«Το Βραβείο Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών Ένταξης και Διαφορετικότητας αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν πόλεις, κωμοπόλεις ή περιφέρειες στην Ευρώπη για την προώθηση της ένταξης και τη δημιουργία κοινωνιών χωρίς διακρίσεις.

Το Βραβείο είναι ανοιχτό σε όλες τις τοπικές αρχές στην Ε.Ε. που οικοδομούν δικαιότερες κοινωνίες προωθώντας τη διαφορετικότητα και την ένταξη όσον αφορά: το φύλο, τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, τη θρησκεία ή πεποίθηση, την αναπηρία, την ηλικία, την LGBTQ+ ταυτότητα.

Τι έχει κάνει, θα αναρωτηθείτε ευλόγως, ο δήμος Πειραιά για την ισότητα και την συμπερίληψη;

Θα μου επιτρέψετε, ως Πειραιώτης, να πω «πολλά», αλλά θα αρκεστώ να παραθέσω μόνο μία, συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που αναδεικνύει το σχετικό έργο: τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, που παρέχει πολύτιμη βοήθεια σε όσες γυναίκες έχουν άμεση ανάγκη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA