Μενού
ilikiomenoi
Ηλικιωμένοι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Έφοδο σε γηροκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματιοποίησαν νωρίτερα, σήμερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης, κάτω από τις οποίες ζούσαν αρκετοί ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αρκετά κτιριακά προβλήματα, με σοβάδες να πέφτουν και ηλικιωμένους να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον, και για αυτό το λόγο αποφασίστηκε η σύλληψη του 60χρονου ιδιοκτήτη της δομής ευγηρίας.

Καταγγελίες για στοιβαγμένους ηλικιωμένους

Η έφοδος της αστυνομίας, όιπως αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες όπως το creta24.gr, ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που έγιναν. Συγκεκριμενα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν προβλήματα με την υγιεινή και το μέγεθος του χώρου.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος ότι, λόγω του μικρού μεγέθους, στοιβάζονταν άτομα καθώς στο χώρο διέμεναν 92 ηλικιωμένοι. Ακόμη, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν πληρούνται και κάποια μέτρα για την ασφάλεια των ηλικιωμένων που διαμένουν εκεί .

Ο 60χρονος που συνελήφθη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA