Επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση 32 μεταναστών, που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος 16 ναυτικά μίλια δυτικά του Γαϊδορονησίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, έστησε το πρωί του Σαββάτου (18/5) το Λιμενικό Σώμα.
Στην επιχείρηση του Λιμενικού στο Ηράκλειο συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη, ενώ στήθηκε μετά από σχετική ειδοποίηση που έστειλε ένας από τους μετανάστες πάνω στο ξύλινο σκάφος.
Ειδικότερα, είχε καλέσει σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 αναφέροντας ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση.
Μεταξύ των επιβαινόντων περιλαμβάνονται 4 άνδρες πακιστανικής υπηκοότητας και 28 υπήκοοι Συρίας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο ανήλικα κορίτσια και δύο γυναίκες. Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν από ένα πλωτό του λιμενικού στους Καλούς Λιμένες.
- Το Όσκαρ του Ελία Καζάν το 1999 και ένας «κόμπος στο στομάχι»: Η βράβευση ενός καταδότη
- Κλέλια Ανδριολάτου: H εντυπωσιακή Old Hollywood εμφάνιση στο Όσκαρ πάρτι του Έλτον Τζον
- Ξύλο μέρα-μεσημέρι: Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβηκε από το λεωφορείο και πιάστηκε στα χέρια με οδηγό ΙΧ
- Πατέρας Κλεομένη: «Οι δολοφόνοι να μην ξαναδούν το φως του ήλιου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.