Μενού
σεισμογράφος
Σεισμογράφος καταγράφει τους σεισμούς | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «πολύ ισχυρή», καταγράφτηκε στις 06:18 στον θαλάσσιο χώρο 25 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του χωριού Γούδουρας, στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου της Κρήτης, ή 405 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

σεισμός τώρα λασήθι κρήτη

 

Για τον σεισμό μίλησε στο ΕΡΤnews και την εκπομπή «Συνδέσεις» o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. «Έχουμε έναν σεισμό νότια του Λασιθίου. Το πρώτο μέγεθος είναι 5,5 στον θαλάσσιο χώρο στα 5 χιλιόμετρα βάθος. Δεν έχουμε ακόμα δει τα ακριβή στοιχεία του σεισμού γιατί είναι το αυτόματο σύστημα, θεωρώ ότι είναι ένας σεισμός ο οποίος θα έγινε αντιληπτός σε μεγάλο εύρος και στην Κρήτη και στην Κάσο και στην Κάρπαθο, αλλά περισσότερα στοιχεία αυτή τη στιγμή δεν έχουμε. Περιμένουμε ουσιαστικά τις καταγραφές για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την όλη κατάσταση.

Είναι κοντά στη Χέρσο, πρέπει να έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το Λασίθι και στην υπόλοιπη Κρήτη. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται το ακριβές μέγεθος και η ακριβής θέση, στα 5 χιλιόμετρα είναι επιφανειακός ο σεισμός, αλλά τα επιμέρους στοιχεία και τα ακριβή στοιχεία θα τα ξέρουμε σε λίγη ώρα» είπε.

 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...