Μενού
kairos_kakokairia
Καιρός στην Αττική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δύσκολη θα είναι η σημερινή μέρα όσον αφορά την κακοκαιρία Elias που ήδη «δοκιμάζει» τη χώρα μας. Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωση για τον καιρό σήμερα, υπάρχει ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο στροβιλίζεται στον Ιόνιο και φέρνει ισχυρές καταιγίδες και βροχές.

«Είναι μια ζώνη η οποία εκτείνεται από τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και φτάνει μέχρι τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και από τα πιο ανοιχτά τμήματα του ιονίου μέχρι και το δυτικό Αιγαίο.

Σε αυτές τις περιοχές θέλει προσοχή, θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, δεν αποκλείεται να έχουμε και προβλήματα» ανέφερε για τον καιρό ο κ. Μαρουσάκης.

Το αρνητικό σενάριο για το τελείωμα της κακοκαιρίας

«Η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι και την Πέμπτη (28/09) και υπάρχει ένα σενάριο να κινηθεί το χαμηλό βαρομετρικό προς το νότιο Ιόνιο, να οργανωθεί ακόμη περισσότερο και να κινηθεί ανατολικά, να περάσει δηλαδή από τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας, που σημαίνει ότι στο τελείωμά της αυτή η κακοκαιρία μπορεί να επηρεάσει και τα ανατολικά και νότια, δηλαδή ανατολική Στερεά, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Δηλαδή να είναι γενικευμένη» σημείωσε.

Πότε θα «χαλάσει» ο καιρός στην Αττική

Η Αττική θα μπει στο «παιχνίδι» των φαινομένων κυρίως αύριο και μεθαύριο, αλλά και σήμερα δεν αποκλείεται προς το απόγευμα να δούμε πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, συνέχισε ο κ. Μαρουσάκης.

«Και αύριο θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα, το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί λίγο πιο ανατολικά για να απασχολήσει και περιοχές της Εύβοιας, περιοχές των Σποράδων, προς τα δυτικότερα τμήματα στο Αιγαίο.

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού αναμένεται να πέσει προς τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και η Εύβοια θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Μεγάλη προσοχή στη Λαμία, στη Μακρακώμη, στη Στυλίδα, προς τα Καμένα Βούρλα» υπογράμμισε ο μετεωρολόγος.

Πότε τελειώνει η κακοκαιρία

Όπως σας έχει ενημερώσει σε παλαιότερη ανάρτηση το Reader, η κακοκαιρία Elias αναμένεται να τελειώσει την Πέμπτη (26/09). Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις επόμενες δύο ημέρες περιοχές της χώρας και ειδικότερα τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, καθώς και θα υπάρχει μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.