Μενού
ΕΛΤΑ
Το κτίριο διοίκησης των ΕΛΤΑ | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Η παράταξη «Νέα Δημοκρατική Κίνηση Εργαζομένων ΕΛΤΑ» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «πτωτική πορεία των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα αυξανόμενα προβλήματα που συγκεντρώνει η λειτουργία του δικτύου της εταιρείας και τις διαρκώς διογκούμενες επικρίσεις των πολιτών».

Στην ίδια ανακοίνωση – καταγγελία, οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ σημειώνουν πως η ευθύνη της αποτυχίας στα προαναφερθέντα προβλήματα, «βαρύνει συγκεκριμένο πρόσωπο και η αποτυχία φέρει, πάντα, ονοματεπώνυμο».

«Δυστυχώς, αυτές οι λανθασμένες επιλογές ευθύνονται για την υποστελέχωση των γραφείων, για τις καθυστερήσεις και τον αποτυχημένο σχεδιασμό της διανομής, για παρεμβάσεις σε μεταθέσεις και μετακινήσεις κατά το δοκούν καιεκτός του πεδίου αρμοδιοτήτων, κατά παρέκκλιση του εσωτερικού κανονισμού και για πολλά άλλα» συνέχισε η παράταξη των εργαζομένων ΕΛΤΑ.

Καταγγελία εργαζομένων ΕΛΤΑ: Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

«Παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία την πτωτική πορεία των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα αυξανόμενα προβλήματα που συγκεντρώνει η λειτουργία του Δικτύου της εταιρείας και τις διαρκώς διογκούμενες επικρίσεις των πολιτών, σχετικά με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ασφαλώς, η ευθύνη της αποτυχίας, δεν μπορεί να βαρύνει το προσωπικό της εταιρείας, που προσπαθεί καθημερινά να φέρει σε πέρας το έργο του και να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του προς όφελος της κοινωνίας.

Η ευθύνη βαρύνει συγκεκριμένο πρόσωπο και η αποτυχία φέρει, πάντα, ονοματεπώνυμο.

Ο Νόμος 4758/2020 ορίζει ότι η πλήρωση οργανικών θέσεων Γενικών Διευθυντών γίνεται κατόπιν δημόσιας προκήρυξης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέχρι τριετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ μέχρι ισόχρονου διαστήματος.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Νόμος περιορίζει, χρονικά, τη θητεία των Γενικών Διευθυντών σε έξι (6) έτη, κατ’ ανώτατο όριο. Ωστόσο, παρά την πτωτική πορεία, που καταγράφει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια και σε αντίθεση προς το πνεύμα του Νόμου, που επιβάλλει την ανανέωση των προσώπων των Γενικών Διευθυντών, παρατηρούμε και οφείλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι, σε θέση Γενικού Διευθυντή διατηρήθηκε πρόσωπο, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια προκήρυξη της θέσης και ενώ το συγκεκριμένο πρόσωπο κατέχει θέσεις Γενικού Διευθυντή τα τελευταία δεκατέσσερα (14) έτη, περίπου!

Πραγματικά, ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της εμμονής; Μήπως, κρίθηκε επιτυχής η σταδιοδρομία του; Εάν ναι, τότε ποιες, ακριβώς, ήταν αυτές οι επιτυχίες; Δεν υπήρξαν άλλοι καταλληλότεροι; Ή μήπως, πρέπει η εταιρεία να… «πιάσει πάτο» για να γίνουν αντιληπτές οι αποτυχίες και τα λάθη των επιλογών;

Δυστυχώς, αυτές οι λανθασμένες επιλογές ευθύνονται για την υποστελέχωση των γραφείων, για τις καθυστερήσεις και τον αποτυχημένο σχεδιασμό της διανομής, για παρεμβάσεις σε μεταθέσεις και μετακινήσεις κατά το δοκούν και εκτός του πεδίου αρμοδιοτήτων, κατά παρέκκλιση του εσωτερικού κανονισμού και για πολλά άλλα…

Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να σημάνουμε τον κώδωνα του κινδύνου όταν διαπιστώνουμε ενέργειες που δεν συμβάλλουν στην πρόοδο της εταιρείας, και όταν διαπιστώνουμε την αποτυχία προγραμμάτων αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης, που προξένησαν οικονομικές ζημίες στην εταιρεία και επηρέασαν αρνητικά το κύρος της απέναντι στους πολίτες.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την προσοχή της Διοίκησης, όταν κρίνουμε λανθασμένη την επιλογή ενός Γενικού Διευθυντή.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε οτιδήποτε κρίνουμε και αξιολογούμε ως εμπόδιο στην προσπάθεια της Εταιρείας να ορθοποδήσει.

Εκτιμούμε την προσοχή σας και αναμένουμε τις δέουσες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA