Μενού
dikastirio
  • Α-
  • Α+

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν μετά τις δηλώσεις μητέρας στα Ιωάννινα σχετικά με τη δικαστική μεταχείριση που είχαν οι καταγγελίες της σε βάρος του πρώην συντρόφου της για ασέλγεια σε βάρος της 3χρονης κόρης τους

Η υπόθεση, που αφορά το 2018, απασχολεί ακόμα τη δικαιοσύνη καθώς εκκρεμεί η  έκδοση βουλεύματος σχετικά με την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου σε δίκη, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του ereportaz.gr.

Η μητέρα είχε προχωρήσει σε καταγγελία κατά του πατέρα της ανήλικης για συστηματική κακοποίηση και το ίδιο το παιδί είχε εκμυστηρευτεί, σε ειδική ψυχολόγο και στο περιβάλλον της μητέρας του, τα όσα φέρεται να συνέβησαν. 

Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ωστόσο, σύμφωνα με τη μητέρα, ακολούθησαν διάφορα παράδοξα στη διαδικασία. 

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση την αρχειοθέτησε με fast-track διαδικασίες, χωρίς να καλέσει μάρτυρες, ενώ και όταν ανασύρθηκε το από αρχείο - με παρέμβαση εισαγγελέως Εφετών - υπήρξε η ίδια εξέλιξη. Αργότερα, υπήρξε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του πατέρα για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση και της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση.

Η διαδικασία, ωστόσο, σύμφωνα με το ereportaz.gr, περατώθηκε μόνο με την κλήτευση του πατέρα ως μάρτυρα και κανενός άλλο. «Δεν κάλεσαν ούτε τη μητέρα της ανήλικης, ούτε τους μάρτυρες-συγγενείς, αλλά ούτε και τους ειδικούς πραγματογνώμονες οι οποίοι είδαν και εξέτασαν το παιδί» αναφέρει η πλευρά της μητέρας, ενώ καταγγέλλει πως δεν ελήφθησαν υπόψιν και βίντεο και φωτογραφίες, που συνομολογούν την κακοποίηση που υπέστη. 

Από πλευράς του, ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι γνωστός επιχειρηματίας των Ιωαννίνων, αρνείται όλες τις κατηγορίες και κάνει λόγο για μία πράξη εκδίκησης από την πρώην σύντροφό του, γιατί δεν την παντρεύτηκε. 

Να σημειωθεί, τέλος, πως παρότι υπάρχουν σχετικές δικαστικές αποφάσεις οι οποίες επιτρέπουν την επικοινωνία του κατηγορουμένου με την κόρη του, εκείνος δεν την έχει δει από τον Ιούλιο του 2019. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA