Μενού
fotia-rodos
Φωτιά στη Ρόδο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μία καταγγελία σε βάρος ενός ιδιοκτήτη σπιτιού στη Ρόδο, τις ημέρες που μαίνονταν η καταστροφική φωτιά, προχώρησε μία ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένεια  από τη Βρετανία, η οποία ανέφερε πως ο συγκεκριμένος άνδρας αρνήθηκε σε αυτούς και το παιδί τους να βρουν καταφύγιο, επειδή δεν ήταν μία ετερόφυλη οικογένεια.

Ο Sean Palmer και ο Matt Smith μίλησαν στο «Pink News» για τη δυσάρεστη, ομοφοβική εμπειρία που είχαν, αναφέροντας πως αιφνιδιάστηκαμ, όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος αρχικά τους είχε προσφέρει καταφύγιο, στη συνέχεια τούς είπε ότι δεν αποτελούσαν οικογένεια.

Έμεναν σε ξενοδοχείο - Πέρασαν ένα βράδυ σε σχολείο

Η οικογένεια, εκείνες τις ημέρες, πραγματοποιούσε όπως αρκετές άλλες διακοπές στη Ρόδο, όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω της μεγάλης φωτιάς το ξενοδοχείο τους στους Πευκούς. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης αναγκάστηκαν να περάσουν μία νύχτα σε ένα σχολείο.

«Το νερό και το ρεύμα χάνονταν και επανέρχονταν στο ξενοδοχείο. Μέχρι την Παρασκευή, μπορούσες να καταλάβεις ότι οι πυρκαγιές είχαν χειροτερέψει πολύ, επειδή μπορούσες να μυρίσεις τον καπνό».

Αφού τους πρόσφεραν ένα μέρος για να μείνουν μέχρι την πτήση τους πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, έφτασε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και τους είπε ότι περίμενε μια οικογένεια, κάτι στο οποίο ο Palmer απάντησε: «Είμαστε οικογένεια», με τον ιδιοκτήτη να απαντά ότι «όχι ένας άνδρας και μια γυναίκα», αφήνοντάς τους πίσω, σύμφωνα με την καταγγελία.

Αν ήμασταν ένας άνδρας και μία γυναίκα θα μας είχαν βοηθήσει

«Μείναμε εντελώς άναυδοι. Υποθέτω ότι εξαρτάται από αυτούς ποιον θα έχουν στο σπίτι. Αν ήμασταν ένας άνδρας και μια γυναίκα, θα μας είχαν δώσει ένα σπίτι» δήλωσε ο Palmer. Το ζευγάρι είπε ότι κατάλαβε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, αφού το ρεύμα στο ξενοδοχείο τους άρχισε να αυξομειώνεται νωρίς το απόγευμα.

Η οικογένεια έλαβε ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση σε λιγότερο από μια ώρα αφότου πήγε για ύπνο, η οποία προέτρεπε όσους βρίσκονταν εκεί να εκκενώσουν αμέσως την περιοχή.

«Ένιωσα αδιαθεσία και σκέφτηκα: Συμβαίνει στ’ αλήθεια αυτό; Πόσο κοντά είναι η φωτιά; Πήγαμε στη ρεσεψιόν και υπήρχαν παντού συναγερμοί που χτυπούσαν. Η κατάσταση ήταν εξωπραγματική». Μετά το περιστατικό με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, το ζευγάρι αντ’ αυτού έλαβε στέγη σε ένα κοντινό καταφύγιο για άστεγους, όπου έμεινε μέχρι να ταξιδέψει στην πατρίδα του.

«Μόλις φτάσαμε εκεί, προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να φερθούμε φυσιολογικά για τον γιο του συντρόφου μου. Ήμασταν ξύπνιοι από τις έξι το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 11 τη Δευτέρα» δήλωσε ο Palmer.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA