Μπορεί η φωτιά στο Κορωπί να παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, ωστόσο καταστροφές προκλήθηκαν σε σπίτια και περιουσίες κατοίκων στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου.
Η φωτιά, λόγω του αέρα, πήρε γρήγορα διαστάσεις και προκάλεσε φθορές σε ακίνητα και σε τουλάχιστον μια αποθήκη επιχείρηση, σύμφωνα με το Orange Press Agency.
Στην περιοχή ενεργοποιήθηκε το 112, καλώντας να εκκενωθούν οι περιοχές Άγιος Δημήτριος, Γαλάζια Ακτή και Αλθέα, ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Λαγονήσι.

Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με επτά (7) ομάδες πεζοπόρων της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 30 οχήματα, Εθελοντές, οχτώ αεροσκάφη και οχτώ ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται για τον συντονισμό τους.

Στην παραλιακή περιοχή περιπολεί Πυροσβεστικό Πλοιάριο, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος έχει μεταβεί στην περιοχή, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε), ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.


- Λευτέρης Ελευθερίου: Ο αθόρυβος χωρισμός μετά από 22 χρόνια σχέσης - «Δεν θέλαμε να το διαφημίσουμε»
- Φαίη Σκορδά: Στην αγκαλιά του μέλλοντα συζύγου της - Η πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσε με τον Αθανασιάδη
- Η Ελλάδα (τελικά) «πεθαίνει»: Εκατοντάδες περιοχές με μηδέν γεννήσεις το 2026
- Το ελληνικό ριάλιτι του 1997 που προκάλεσε τον θάνατο ενός πατέρα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.