Μενού
Χαμόγελο του Παιδιού
Περίπτερο του Χαμόγελου του Παιδιού στον Πειραιά | EUROKINISSI / ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσίασε μερικά ανησυχητικά στοιχεία σε ό,τι αφορά τις εξαφανίσεις παιδιών, κάνοντας λόγο πως κάθε δύο ημέρες χάνεται ένα ανήλικο.

Μιλώντας στο Action24, παρουσίασε τα στοιχεία σχετικά με τις εξαφανίσεις παιδιών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το 2023 είχαμε μία εξαφάνιση ανηλίκου κάθε δύο ημέρες. Αυτά είναι τα στοιχεία τα δικά μας καθότι η αστυνομία έχει στη διάθεσή της περισσότερα δεδομένα».

«Το πρώτο τετράμηνο του 2024 είχαμε δύο εξαφανίσεις παιδιών κάθε τρεις ημέρες και μία εξαφάνιση ενήλικα κάθε δύο ημέρες» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος περιέγραψε στη συνέχεια το «προφίλ» των αγνοουμένων.

Συγκεκριμένα, είπε πως κατά βάση εξαφανίζονται μικρά κορίτσια, ελληνικής καταγωγής, στην εφηβική τους ηλικία τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, επηρεάζονται από το διαδίκτυο και συνιστούν θύματα των λεγόμενων «lover boys».

«Έχουμε θέματα, τα οποία δεν λύνονται με τιμωρητικές διαδικασίες αλλά με ουσία και πρόληψη. Έχουμε λύσεις εμείς, που τις έχουμε προτείνει στο υπουργείο Παιδείας και τις έχουμε λάβει σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και με την Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA