Μενού
Κίνηση στη λεωφόρο Συγγρού
Κίνηση στους δρόμους | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε καθημερινό «πονοκέφαλο» για τα στελέχη της ΕΛΑΣ εξελίσσεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα σε διάφορους οδικούς άξονες στο κέντρο της Αθήνας παρά την παρουσία τροχονόμων και την εφαρμογή του σχεδίου παρουσίας γερανών στον Κηφισό για την άμεση απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων εν τούτοις καθημερινά ειδικά τις ώρες αιχμής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου ο οποίος έχει θέσει το ζήτημα της οδικής ασφάλειας ως μια από τις βασικές προτεραιότητες του σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής με τίτλο «Που είναι η Αστυνομία;» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Στην Τροχαία, υπερδιπλασιάσαμε τον αριθμό του προσωπικού που είναι στο πεδίο τις ώρες αιχμής, φτάνοντας πια περίπου τα 100 άτομα. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του νέου ολιστικού σχεδίου ασφάλειας, αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας, αναδιοργανώνουμε το μοντέλο αστυνόμευσης και αναπτύσσουμε δίκτυο καμερών, ώστε να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί το έργο της Αστυνομίας σε όλα τα επίπεδα. Ενδεικτικά, σε διάστημα μόλις 100 ημερών αυξήθηκε σε διψήφιο ποσοστό η βεβαίωση παραβάσεων, ξεπερνώντας τις 100.000 μηνιαίως, ως αποτέλεσμα εντατικών ελέγχων σε κάθε τομέα.»

Ωστόσο οδηγοί καθημερινά εκφράζουν παράπονα ότι δεν βλέπουν τροχονόμους σε κεντρικές διασταυρώσεις ενώ παράλληλα το πρόβλημα επιτείνει σημαντικά η παρουσία διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων παρά το καθημερινό «σαφάρι» στελεχών της Τροχαίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ενδεικτικό είναι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με αγανακτισμένους επιβάτες λεωφορείου να προπηλακίζουν οδηγό αυτοκινήτου που είχε σταθμεύσει παράνομα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στρίψει το λεωφορείο.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου βεβαιώθηκαν 2.544 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα και έμφαση δίνεται στους δρόμους όπου παρατηρούνται κυκλοφοριακά προβλήματα όπως σε Αριστοτέλους, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Γ’ Σεπτεμβρίου, Αχαρνών, Μεσογείων, Φιλολάου και στον Πειραιά σε Ηρώων Πολυτεχνείου, Εθνικής Αντιστάσεως, Γρηγόρη Λαμπράκη και 2ας Μεραρχίας. Παράλληλα συγκοινωνιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με βάση την εικόνα που παρουσιάζουν καθημερινά οι δρόμοι της Αθήνας και ζητούν να «επενδύσουν» οι αρμόδιοι φορείς σε τρία στοιχεία: Στους πεζούς, στους ποδηλατόδρομους και σε αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA