Μενού
Κηδεία Γιάννη Ιωαννίδη
Λαϊκό προσκύνημα για τον «Ξανθό» | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανείπωτη θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του Γιάννη Ιωαννίδη την περασμένη Τετάρτη (04/10) σε ηλικία 78 ετών, η κηδεια του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα σε βαρύ κλίμα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Τραγικές φιγούρες η κόρη και η σύζυγος του μεγαλύτερου Έλληνα προπονητή μπάσκετ, με τη μία να στηρίζει την άλλη κατά τη διάρκεις της εξόδιου ακολουθίας.

«Θα σ’ αγαπώ για πάντα» είπε κλαίγοντας η σύζυγος του Γιάννη Ιωαννίδη, την ώρα που σύσσωμος ο αθλητικός και πολιτικός κόσμος της Θεσσαλονίκης αποχαιρετούσε τον «Ξανθό».

Συντετριμμένος ο Γκάλης στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη

Στο «Αλεξάνδρειο» βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (06/10) η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Στην ιστορική έδρα του Άρη, ομάδα με την οποία μεγαλούργησε ο Έλληνας προπονητής, βρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού. Εμφανώς συγκινημένος, ο Νίκος Γκάλης, που συνεργάστηκε επί χρόνια με τον Γιάννη Ιωαννίδη και μαζί γνώρισαν μέρες δόξας, μίλησε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο «Αλεξάνδρειο».

«Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό. Έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος», είπε συντετριμμένος για τον Γιάννη Ιωαννίδη ο άνθρωπος που άλλαξε το μπάσκετ και τον αθλητισμό στην Ελλάδα.

«Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα θα έλεγα ότι ήταν άνδρας. Ότι είχε να σου πει το έλεγε στο πρόσωπο σου. Είχε όραμα από μικρός να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε. Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος», είπε συγκινημένος ο Νίκος Γκάλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA