Μενού
kilkis
Η κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλκίς. | OpenTv/Glomex
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο ανηλίκων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα ληστείας κατά του 54χρονου κτηνοτρόφου στο Κιλκίς, ο οποίος στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τον 45χρονο που ήταν μαζί τους.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι δύο ανήλικοι προφυλακίστηκαν. Σε βάρος του 15χρονου και του 16χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, για μικροκλοπές και απάτη καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε μια τραπεζική κάρτα, με την οποία φέρεται να έκαναν αγορές.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των δύο ανηλίκων.

Προανακριτικά, ο 15χρονος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως με πρόσχημα ότι ο 54χρονος κτηνοτρόφος παρενόχλησε σεξουαλικά κάποιο μέλος της οικογένειάς του, θα του ζητούσαν να βγει έξω από τη μονάδα και η υπόλοιπη ομάδα θα έμπαινε μέσα για να τον ληστέψει, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αύριο (24/05) απολογείται ο 37χρονος πατέρας του 15χρονου καθώς και ο 54χρονος κτηνοτρόφος.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, δύο άνδρες, ένας 45χρονος και ένας 38χρονος, μαζί με δύο ανηλίκους, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα της μονάδας όπου βρισκόταν και κοιμόταν εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης.

Ο 54χρονος, που άκουσε τις φωνές και τον θόρυβο από την απόπειρα διάρρηξης, άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και μέσα στο σκοτάδι, άνοιξε πυρ. Τα σκάγια βρήκαν τον 45χρονο, που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Άμεσα, τον άνδρα που πυροβολήθηκε σήκωσαν οι υπόλοιποι που ήταν μαζί του, τον έβαλαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν από το σημείο, με την Αστυνομία, λίγη ώρα αργότερα, να εντοπίζει τον 45χρονο, με καταγωγή από τη Γεωργία, νεκρό, και να συλλαμβάνει τον 38χρονο και τους δύο ανήλικους.

Οι συγγενείς του δράστη, που επίσης συνελήφθη, καταγγέλλουν ότι οι επίδοξοι διαρρήκτες, που κρατούσαν τσεκούρια και πυροσβεστήρες στα χέρια, ήθελαν να σκοτώσουν τον κτηνοτρόφο.

Η οικογένεια του 54χρονου υποστηρίζει πως ένας από τους τέσσερις δούλευε στο παρελθόν στην επιχείρηση του κτηνοτρόφου και είχε απομακρυνθεί επειδή, όπως ισχυρίζονται, τον είχε εντοπίσει να κλέβει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA