Μενού
paralies
Παραλία στην Αττική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συλλήψεις σε Ψαθόπυργο και Δυτική Αχαΐα για παράνομη κατάληψη αιγιαλού και παραλιών πραγματοποίησαν οι αρμόδιες Αρχές νωρίτερα, σήμερα, την ώρα που οι κινητοποιήσεις των πολιτών στο πλαίσιο του «κινήματος της πετσέτας» ολοένα και αυξάνονται.

Συγκεκριμένα οι αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις στο Ρίο και τη δυτική Αχαΐα, με τις 6 συλλήψεις στο Ρίο να αφορούν σε κατάληψη παραλιών με τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα, ανάκλιντρα, πουφ και ομπρέλες σε παράνομη έκταση χωρίς άδεια στις παραλίες

Οι άλλες δύο συλλήψεις, που έγιναν στη περιοχή της δυτικής Αχαΐας, σχετίζονται με έναν καταστηματάρχη καντίνας ο οποίος είχε τοποθετήσει ξαπλώστρες σε ελεύθερη περιοχή, ενώ ο δεύτερος ξύλινο στέγαστρο, χωρίς καμία άδεια

Ο Δήμος Προποντίδας καλεί τους κατοίκους που έχουν τοποθετήσει μόνιμα ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες να τις απομακρύνουν, με την σταθερή παραμονή τους να θεωρείται παράνομη.

Κινητοποιήσεις στη Θάσο και τη Χαλκιδική

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι πολίτες ξεκίνησαν κινητοποιήσεις στη «κινήματος της πετσέτας» να συμμετέχουν στο κίνημα «ελεύθερης παραλίας Θάσου». Η δράση ξεκίνησε στην παραλία Σκάλας Μαριών που είναι γεμάτη από ξαπλώστρες και ομπρέλες με τα μέλη να υποστηρίζουν πως πρόκειται για παράνομη κατάχρηση των παραλιών.

Στη Χαλκιδική, αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε ανάλογη συγκέντρωση, με τους πολίτες να μαζεύονται στις 11:00 το πρωί στη στάση λεωφορείων ανάμεσα στον Όρμο Παναγίας και το Λαγονήσι, πραγματοποιώντας μικρή διαδήλωση 

Μετά από 918 ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 336 παραβάσεις με παράνομη κατάχρηση αιγιαλών. Οι ελέγχοι ξεκίνησαν στις 21 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου σε 39 περιφερειακές ενότητες με έμφαση στις τουριστικές περιοχές (85 επιχειρήσεις στην Κρήτη, 110 στις Κυκλάδες, 178 στο Ιόνιο, 35 στη Χαλκιδική). Στους παραβάτες εφαρμόζονται πρόστιμα, κατεδαφίσεις των παράνομων αυθαίρετων κατασκευών μέχρι και αυτόφωρη διαδικασία σε κάποιες περιπτώσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA