Μενού
charging EV
Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου | Audi
  • Α-
  • Α+

Μετά τις πρόσφατες εκλογές, η ευθύνη για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας πέρασε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε αυτό των Υποδομών και Μεταφορών. Όπως ανακοινώθηκε, στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έχουν υποβληθεί 19.000 αιτήσεις επιδότησης. Από αυτές έχουν εγκριθεί οι 11.175, ενώ θα αξιολογηθούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου άλλοι 2.629 φάκελοι. Οι υπόλοιπες περίπου 5.000 αιτήσεις εκτιμάται ότι θα εξεταστούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

Τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων αυτοκινήτων, δικύκλων, και τρικύκλων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» κυμαίνονται ανά κατηγορία από 30% έως 40% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (ΛΤΠΦ), με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 8.000 ευρώ.

«Η ηλεκτροκίνηση είναι αδήριτα το μέλλον της κινητικότητας. Ως χώρα οφείλουμε να υποστηρίξουμε την ομαλή της ανάπτυξη τόσο με την επιδότηση των ηλεκτρικών οχημάτων όσο και με την διεύρυνση του δικτύου δημόσια προσβάσιμων φορτιστών. Σήμερα τα εξηλεκτρισμένα οχήματα έχουν μερίδιο αγοράς 10%. Μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί προσεγγίζοντας τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Παράλληλα, η προώθηση της μικροκινητικότητας σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υπηρεσιών στα ΜΜΜ είναι μονόδρομος για την βελτίωση της ζωής των πολιτών στα κέντρα των μεγάλων πόλεων», δήλωσε η αρμόδια Υφυπουργός για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

«Η ένταξη περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων και η ενίσχυση του δικτύου φόρτισης προχωρούν σταθερά και με αυξητικές τάσεις. Τα προγράμματα επιδότησης συνδράμουν σημαντικά σε αυτό. Η επόμενη μέρα των μεταφορών έχει στο επίκεντρό της ηλεκτρικά Ι.Χ., ταξί, λεωφορεία και μέσα σταθερής τροχιάς. Καθημερινά προχωράμε ένα βήμα μπροστά με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, που είναι πιο επιτακτική από ποτέ», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.