Μενού
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα.
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα. | ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΗΛΙΑΣ ΦΟΥΝΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ
  • Α-
  • Α+

Με την τρέχουσα εβδομάδα να προβλέπεται ιδιαίτερη «καυτή» και με το παρατεταμένο κύμα καύσωνα να δυσχεραίνει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, έκτακτα μέτρα λαμβάνονται για την αποφυγή της θερμικής καταπόνησης.

Μετά την εγκύκλιο με τα έκτακτα μέτρα για τους εργαζωμένους του ιδιωτικού τομέα που που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και και Κοινωνικής Ασφάλισης, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ανακοίνωσαν το προσωρινό «κλείσιμο» συγκεκριμένων αρχαιολογικών χώρών στην Αθήνα, λόγω των ακραίων θερμοκρασίων που καταγράφονται.

Διαβάστε ακόμη: Καύσωνας σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζομένους - Επί ποδός οι αρχές

Πότε και ποιες ώρες θα παραμείνουν κλειστοί

Υπερτουρισμός
INTIME

Στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία επισκεπτών και εργαζομένων, το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων θα αλλάξει, καθώς τις ώρες κατά τις οποίες ο υδράργυρος αγγίζει τις υψηλότερες θερμοκρασίες, πρόκειται να παραμείνουν κλειστοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών από 22/7/2025 έως και 25/7/2025 οι αρχαιολογικοί χώροι Ακρόπολης και Κλιτύων, Ολυμπιείου, Λυκείου, Ρωμαϊκής Αγοράς, Αρχαίας Αγοράς και Βιβλιοθήκης Αδριανού θα παραμείνουν κλειστοί κατά τις ώρες 12:00-17:00 λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των επισκεπτών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...