Μενού
Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
Στιγμιότυπο από Νοσοκομείο Παίδων στο κέντρο της Αθήνας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Παγώνουν» από 1η Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», λόγω υποστελέχωσης και πιο συγκεκριμένα λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων όπως καταγγέλλουν σχετικά οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η Άρτεμις Βεκράκου, αναισθησιολόγος στα Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μίλησε στο Attica TV για τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία», περιγράφοντας πως και στις δύο νοσηλευτικές μονάδες υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

«Τα δύο νοσοκομεία έχουν προβλήματα με τη στελέχωσή τους στο αναισθησιολογικό. Τα παιδιατρικά είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, είναι δύο τα βασικά παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αθήνα οπότε διαχειρίζονται διαφορετικό όγκο ασθενών» είπε αρχικά για το Παίδων «Αγία Σοφία».


«Τα χειρουργεία σταματούν από 1η Ιουνίου. Στην ουσία και αυτή η απόφαση του Αγία Σοφία πυροδοτήθηκε από τη μετακίνηση μίας επικουρικής συναδέλφου στο Αγλαΐα Κυριακού, για να καλύψει τις δικές μας ανάγκες» συνέχισε η αναισθησιολόγος.

«Στο τέλος του έτους, τον Δεκέμβριο, η δύναμη του τμήματος ήταν στα 11 άτομα και υπήρξε ένας εξωτερικός συνεργάτης, με τον οποίο έπαψε η σύμβαση στο τέλος του έτους» διευκρίνισε για τα χειρουργεία στο Αγία Σοφία

«Από τον Ιανουάριο και μετά, είμαστε συνολικά μείον τέσσερα άτομα, δύο διευθύντριες, τρίτη παραιτήθηκε και ακόμη μία παραιτήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Είμαστε πλέον συνολικά επτά άτομα. Τα 11 επαρκούν, για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου, όπου αυτές αυτή τη στιγμή είχαν διαμορφωθεί σαν τρεις αίθουσες χειρουργείου. Επίσης, καλύπτουμε κάθε μέρα το ακτινοθεραπευτικό τμήμα και ακόμη ένα άτομο πηγαίνει στο ΕΛΠΙΣ και χορηγεί καταστολή για τη λήψη βιοψιών ή κάνει το ιατρείο προεγχειρητικού ελέγχου» πρόσθεσε.

«Για την παιδική αναισθησία χρειάζονται ενάμιση με δύο άτομα για κάθε χειρουργικό ασθενή. Οπότε, το πρωί όπου δουλεύουμε σε τρεις αίθουσες, χρειαζόμαστε τέσσερα με έξι άτομα, για να δουλέψουμε με ασφάλεια» συμπλήρωσε σχετικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA