Μενού
kleista-sxoleia
Κλειστά σχολεία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κλειστά σχολεία θα υπάρξουν αύριο (8/1) σε ορισμένες περιοχές, καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές στα κτίρια. Η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων έγινε με απόφαση των κατά τόπους δημοτικών Αρχών.

Πού θα υπάρχουν κλειστά σχολεία αύριο (8/1}

Πιο αναλυτικά, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και της πτώσης δένδρων στην περίφραξη των σχολείων 2ου Νηπιαγωγείου Πυλαίας και 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, κυρίως δε λόγω της καταστροφής των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται στον χώρο για την αποκατάσταση των ζημιών και συνεργάζονται με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την αποκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου. Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις ανάλογα με την πορεία των εργασιών αποκατάστασης.

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, έπειτα από εισήγηση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Νίκου Περιβολάρη, αύριο το Δημοτικό Σχολείο Μολύβου θα είναι κλειστό λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Δημήτρης Βούλγαρης, και από το πρωί στο κτήριο έχουν βρεθεί στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Για την πλήρη διασφάλιση των μαθητών, αύριο θα βρεθεί εκεί και κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του  δήμου, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς στη στέγη του κτηρίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου κ. Γεωργίου Στασινόπουλου.

Η αναστολή λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί μας τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου οι σχολικές μονάδες στο σύνολο τους να ελεγχθούν για τυχόν φθορές.

Παράλληλα, στην Καστοριά δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω του καρναβαλιού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1879/05-01-2024 απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA