Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στους γονείς του ενός έτους βρέφους που έχασε τη ζωή του στην Κω από πνιγμό.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Κω άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και για σωματική βλάβη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η Ροδιακή

Οι γονείς κρατούνται και αύριο, Τετάρτη (23/4), αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή Κω για να απολογηθούν.

Το άλλο παιδί του ζεύγους, ένα αγόρι 2 ετών, φιλοξενείται από συγγενικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως το βρέφος μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο του νησιού, χωρίς τις αισθήσεις του, αφού εντοπίστηκε από τη μητέρα του. 

Η ίδια επιχείρησε να το επαναφέρει και άρχισε να καλεί σε βοήθημα, με αποτέλεσμα ένοικοι της πολυκατοικίας να πάνε στο σπίτι για να τη βοηθήσουν. 

Η ιατροδικαστική εξέταση στο μωρό έδειξε ως αιτία θανάτου τον πνιγμό από κατανάλωση τροφίμου, ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου ζητούν και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη καθώς εμμένουν ότι υπήρχαν σημάδια κακοποίησης, σωματικής και σεξουαλικής.

«Οι γιατροί εμμένουν σε αυτό που είπαν από την πρώτη στιγμή: ότι δηλαδή υπήρχαν σημάδια κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης στο άψυχο σώμα του μικρού παιδιού», επισήμανε ο Ηλίας Χρυσόπουλος, υποδιοικητής του νοσοκομείου Κω, μιλώντας στον Alpha.

«Η αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός και σε αυτό δεν διαφωνούν ούτε οι γιατροί. Εγώ θα ήθελα προσωπικά να κάνω μία έκκληση εάν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας, κάποιος άνθρωπος που μπορεί τέλος πάντων να ζητήσει μία εκ νέου ιατροδικαστική έκθεση, πραγματικά να το πράξει» συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA