Μενού
Χάρτης θερμοκρασιών
Χάρτης θερμοκρασιών | WXCharts
  • Α-
  • Α+

Το φαινόμενο των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών στην Ελλάδα δεν δείχνει ακόμα σημάδια υποχώρησης. Οι προγνώσεις «δείχνουν» νέο θερμό κύμα σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα με το θερμόμετρο να αγγίζει μέχρι και τους 29 βαθμούς τοπικά στη χώρα.

Σε θερμό κλοιό φαίνεται πως έχει παγιδευτεί η Ευρώπη τουλάχιστον για την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με άρθρο του Guardian, ενώ η εικόνα της χώρας μας είναι ανάλογη.

Με βάση χαρτών του site WXCharts, φαίνεται η Ελλάδα να επηρεάζεται ξεκάθαρα από την άνοδο της θερμοκρασίας.

Χάρτης θερμοκρασιών
Χάρτης θερμοκρασιών | WXCharts

Ανυποχώρητος ο υδράργυρος

Όπως πληροφορεί και η EMY, ο καιρός σήμερα θα φτάσει τοπικά μέχρι και του 29 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να παρουσιάζει σημάδια σημαντικής πτώσης τις ακόλουθες ημέρες.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη η θερμοκρασία θα κορυφωθεί στους 28 βαθμούς, ενώ από την Τετάρτη θα σημειώσει εκ νέου άνοδο και θα παραμείνει ως έχει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Τα στοιχεία είναι σύμφωνα με τον χάρτη θερμοκρασιών στον οποίο δεν σημειώνεται κάποια πτωτική τάση, ακόμα και μέσα στη δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη, ενώ κατά κύριο λόγο θα επηρεαστεί ο κεντρικός και δυτικός κορμός της χώρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.