Μετά την απομάκρυνση του πλοίου με τους Ισραηλινούς στη Σύρο, το παράδειγμα ακολουθούν και άλλα νησιά προκειμένου να δώσουν ένα μήνυμα για τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο Λασίθι στην Κρήτη, όπως ακριβώς κι αρχικώς είχε σχεδιαστεί, το κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris», με ισραηλινούς επιβάτες έφτασε στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
Το πλοίο έφτασε, στις 11 και μισή σήμερα το πρωί, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, αλλά κι έντασης.
Οι περισσότεροι διαδηλωτές που εναντιώνονται στην άφιξη των Ισραηλινών τουριστών συγκεντρώθηκαν στο χώρο της Λίμνης, στην «καρδιά» της πόλης, κάποιοι ωστόσο - μεμονωμένα- κατάφεραν να φτάσουν ως το χώρο του λιμανιού, υψώνοντας Παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας ανάλογα συνθήματα.
Οι Ισραηλινοί που βρίσκονταν στο κατάστρωμα και στα «μπαλκόνια» του πλοίου απάντησαν σηκώνοντας την σημαία της πατρίδας τους και χειροκροτώντας ειρωνικά.
Η αποβίβασή τους έγινε κανονικά.
Λασίθι: Προσαγωγές στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου
Η αστυνομία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει προσαγάγει τρία άτομα που κατάφεραν να ξεχωρίσουν από το πλήθος και να πλησιάσουν το πλοίο.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη μάζα του κόσμου δεν μπόρεσε να πλησιάσει στην προβλήτα.
Λίγο αργότερα, η κατάσταση εκτραχύνθηκε στην περιοχή της Λίμνης, όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες.
Σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις δυνάμεις της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.
Πηγή: cretalive.gr
- Θάνατος Μαζωνάκη: «Καρφιά» Χασαπόπουλου και Βούλγαρη - «Κάποιοι να μη χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα»
- Πλασμαφαίρεση: Η ασφάλεια και γιατί παραμένει αναντικατάστατη - Ειδικοί του ΕΚΠΑ εξηγούν
- Ματίνα Παγώνη: «Η πλασμαφαίρεση δεν είναι απλό πράγμα, γιατί την έκαναν στον Μαζωνάκη;»
- Η πρόβα για συναυλία στη συνέντευξη Τσίπρα, η ώρα που βγαίνει ο Σαμαράς και η Αμάλ Κλούνεϊ στο Προεδρικό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.