Μενού
Λεωφορείο
Λεωφορείο | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Με δυσκολία θα γίνονται σήμερα (28/02) οι μετακινήσεις στην Αθήνα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την μαύρη επέτειο του ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Τα σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση είτε με στάσεις εργασίας είτε με 24ωρη απεργία.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και προαστιακό δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Χωρίς ταξί και πλοία

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Ταυτόχρονα, 48ωρη απεργία έχουν οι ιδιοκτήτες ταξί (από τις 27/02), η οποία θα λήξει στις 6:00 η ώρα το πρωί της Πέμπτης (29/02).

Τι θα γίνει με τις πτήσεις

Ωστόσο παράνομη κρίθηκε η απεργία που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας/ΥΠΑ, μετά από προσφυγή της διοίκησης στη δικαιοσύνη, όπως ανέφερε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Aegean και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια απόφασης των αρμόδιων αρχών η παροχή υπηρεσιών ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας δε θα ανασταλεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, οπότε το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Επίσης, η SKY Express ενημέρωσε τους επιβάτες που οι πτήσεις τους θα επηρεάζονταν πως μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή των εισιτηρίων τους χωρίς καμία επιβάρυνση, για τον ίδιο προορισμό στην αμέσως επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία μέχρι και τις 14-03-2024.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA