Μενού
sexoyaliki kakopoiisi
Σεξουαλική παρενόχληση | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης τριών ανήλικων μεταναστών με προβλήματα υγείας και νοητική υστέρηση που φιλοξενούνταν στο ΠΙΚΠΑ της Λέρου θα απασχολήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου την 8η Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, κατηγορούμενος είναι ένας άνδρας που εργαζόταν στη Δομή. Κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατάχρησης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 3 Νοεμβρίου μια ανήλικη που διέμενε στο ΠΙΚΠΑ της Λέρου μετέβη στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος, που εργαζόταν σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών καθαριότητας στη Δομή, «παρενοχλούσε» σεξουαλικά τον γιό άλλης γυναίκας από τον Φεβρουάριο του 2020.

Λέρος: Φρικιαστική υπόθεση

Στη συνέχεια, εξετάσθηκε ο ανήλικος παρουσία ψυχολόγου και κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος, σχεδόν καθημερινά, αφού του αφαιρούσε το παντελόνι τον θώπευε στα γεννητικά του όργανα. Ανέφερε, δε, ότι το ίδιο περιστατικό έλαβε χώρα και με τα δύο αδέλφια του. Επίσης έγινε καταγγελία για ασέλγεια.

Άλλο παιδί που εξετάστηκε εμφάνιζε ενδείξεις κακοποίησης. Την ίδια εικόνα παρουσίαζε και ανήλικος, ο οποίος παρά τα προβλήματα ακοής και ομιλίας, κι ενώ εμφανιζόταν κοινωνικός και χαρούμενος, στη θέα και μόνο της φωτογραφίας ή με την αναφορά του ονόματος του κατηγορουμένου, άλλαζε άρδην τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr διαπιστώθηκε μετά από ιατρικές εξετάσεις ότι τρεις ανήλικοι είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA