Μενού
limeniko
Έρευνες του Λιμενικού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δύο νεκροί πρόσφυγες εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Παληού στο Μανταμάδο Λέσβου από σκάφος της Frontex, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, και ενημερώθηκε για την ύπαρξη λέμβου με δεκάδες επιβαίνοντες στην περιοχή, παρά τους θυελλώδεις βοριάδες που έπνεαν.

Σύμφωνα με το λιμενικό, η λέμβος έφτασε στην ακτή με τους επιβαίνοντες να κατευθύνονται σε ορεινή περιοχή, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση από βοηθητικό σκάφος της δύναμης Frontex.

Αμέσως, ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και τις πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκαν συνολικά 57 άτομα στην ορεινή περιοχή Παληού Λέσβου, καθώς και δύο σοροί πλησίον της ακτής από στελέχη της ΕΛΑΣ.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Οι επιβαίνοντες της λέμβου μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ «Μαυροβούνι», ενώ οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Κατά δήλωσή ενός εκ των διασωθέντων, ένας εκ των επιβαινόντων έπεσε στη θάλασσα όταν η λέμβος προσέκρουσε στην βραχώδη ακτή και έκτοτε αγνοείται. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο.”

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA