Μενού
Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η αρχαιολογική έρευνα ήρθε πρόσφατα ένα βήμα πιο κοντά στον εντοπισμό του Μεγάλου Αλέξανδρου, αφού στο σύμπλεγμα βασιλικών τάφων της Βεργίνας ταυτοποιήθηκαν οι σκελετοί του πατέρα του, Φιλίππου, του αδελφού του, καθώς και του γιου του.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Archaeological Science και αναφέρθηκε από την ΕΡΤ, που βασίστηκε σε στοιχεία όπως η ακτινογράφηση των τάφων, φωτογραφίες, ακόμα και ανατομικές εξετάσεις, έχουμε έρθει πιο κοντά από ποτέ στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν όχι στον ίδιο.

Τα λείψανα των συγγενών

Οι ερευνητές κατάφεραν να προσδιορίσουν πώς στον Τάφο Νο 1 του συμπλέγματος δεν είναι θαμμένος ο ίδιος ο Μακεδών, αλλά ο ίδιος ο ο πατέρας του, Φίλιππος, η δεύτερη σύζυγός του, Κλεοπάτρα και το νεογέννητο παιδί τους.

Ακόμα, στον Τάφο 2 είχε ήδη εξακριβωθεί η ύπαρξη των λειψάνων του ετεροθαλή αδελφού του, Αριδαίου, ενώ στον τρίτο τάφο εντοπίστηκαν ακόμα περισσότεροι συγγενείς του, μαζί και με τον γιό του, τον Αλέξανδρο Δ'.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA