Μενού
Ο Απόστολος Λύτρας
Απόστολος Λύτρας | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Για τα όσα συνέβησαν στη δίκη της υπόθεση με τη 12χρονη από τα Σεπόλια, την καταδίκη του βασικού κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου, και την αθώωση της μητέρας μίλησε δικηγόρος της τελευταίας, Απόστολος Λύτρας.

«Ήταν μία δικαίωση πρωτίστως της 12χρονης που και με τις έγγραφες καταθέσεις που είχε δώσει, οι οποίες ήταν πολλές, και με το βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο προβλήθηκε στην έδρα του δικαστηρίου, είχε περιγράψει τη βία και την απειλή που δέχτηκε από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», είπε στο Live News του Mega.

«Ήταν αδιανόητο, δεν υπήρχε περίπτωση έδρα δικαστηρίου να μην δεχθεί αυτούς τους ισχυρισμούς και η εισαγγελική πρόταση δεν στάθηκε και δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί όταν ένα 12χρονο παιδί, χωρίς να έχει κανέναν λόγο, αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο βιάστηκε και μάλιστα περιγράφοντας την απειλή και τη βία που δέχτηκε», ανέφερε επίσης ο κ. Λύτρας.

Παράλληλα, συνέχισε: «Ακούστηκαν πράγματα από την πλευρά των κατηγορουμένων πραγματικά αδιανόητα. Αντιλαμβάνομαι το υπερασπιστικό δικαίωμα και την υπεράσπιση του κάθε κατηγορουμένου, αλλά νομίζω ότι εδώ ξεπεράστηκαν τα όρια, με λίγα λόγια προσπαθούσαν να πουν ότι έφταιγε η 12χρονη».

Όσον αφορά τη μητέρα, ο Απόστολος Λύτρας είπε ότι δέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου «με πολύ μεγάλη συγκίνηση».

«Κάποια στιγμή στη διακοπή, παρότι υπήρχε πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη, μπήκαν μέσα τα δύο ανήλικα παιδιά της, τής είπαν "μαμά σε λίγο θα είμαστε μαζί". Η 12χρονη της μίλησε κατευθείαν στο τηλέφωνο. Της είπε "μαμά σε περιμένω να έρθεις να με πάρεις"», επισήμανε επίσης ο δικηγόρος.

Όσον αφορά την επιμέλεια των παιδιών, ο κ. Λύτρας είπε ότι η μητέρα θα τα πάρει αμέσως, παρόλο που η διαδικασία για την επιμέλεια μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA