Μενού
Διαμαρτυρία στη δίκη για τα Σεπόλια
Συγκεντρωμένο πλήθος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση της 12χρονης | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Γνωστές γίνονται οι αποφάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στα Σεπόλια, με τον Ηλία Μίχο, βασικό κατηγορούμενο, να κρίνεται ένοχος για βιασμό και μαστροπεία του παιδιού.

Την ώρα που έξω από το δικαστηρίο επικρατεί πανηγυρικό κλίμα με αγκαλιές και πανηγυρισμούς για την ενοχή του Μίχου και την αθώωση της μητέρας, οι αρμόδιες Αρχές έκαναν γνωστή την απόφασή τους και για άλλους κατηγορούμενους, όπως τον «Μιχάλη».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο που κανόνιζε τα «ραντεβού» της 12χρονης στα Σεπόλια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένη μαστροπεία και παιδική πορνογραφία, ενώ αποφάσισε πως είναι αθώος για το αδίκημα της απόπειρας γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Αγκαλιές μετά την ανακοίνωση για τα Σεπόλια
Πανηγυρικό κλίμα έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Σεπόλια: Οι αποφάσεις για τους άλλους κατηγορουμένους

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους κατά πλειοψηφία 16 κατηγορούμενους, τους αποκαλούμενους «πελάτες», για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή. Ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Αντιθέτως το δικαστήριο κήρυξε αθώους έξι κατηγορούμενους για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Σεπόλια: Η πρώτη αντίδραση της 12χρονης

Η δικηγόρος της 12χρονης, στις πρώτες της δηλώσεις για την ανακοίνωση του δικαστηρίου για την υπόθεση στα Σεπόλια, δήλωσε σχετικά: «Δικαιώθηκε αυτό το παιδί, δικαιώθηκε η ανηλικότητα. Ζητούσε την αθώωση της μητέρας της και την καταδίκη του Μίχου. Η 12χρονη το έμαθε και είναι πολύ χαρούμενη».

Αυτό που αξίζει να διευκρινιστεί είναι ότι αθώοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής κρίθηκαν έξι από τους 23 κατηγορούμενους. Αναμένεται τώρα η ανακοίνωση των ποινών για τα Σεπόλια, με τον Ηλία Μίχο να βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια, εφόσον κρίθηκε ένοχος για βιασμό ανηλίκου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA