Μενού
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη | EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
  • Α-
  • Α+

Για την τραγωδία στα Τέμπη αλλά και το τροχαίο δυστύχημα αδερφικού του φίλου που τον σημάδεψε, μίλησε ο δικαστικός πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς. 

Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα ων Τεμπών είπε στο MEGA πως «η πολιτεία κάνει προσπάθεια να αποδώσει ευθύνες στον νεκρό μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας».

«Δυστυχώς, στην υπόθεση των Τεμπών θα γίνουν τεράστιες προσπάθειες συγκάλυψης, μπορεί και να μην τιμωρηθεί κανένας. Ο αδύναμος κρίκος την πληρώνει πάντα στη χώρα μας», τόνισε. 

Για το δυστύχημα στα Τέμπη το 2003 με το σχολικό λεωφορείο και τον χαμό 21 παιδιών, αποκάλυψε πως κάποια από τα παιδιά ήταν να μην επιβιβαστούν ποτέ στο λεωφορείο: «Τρία παιδιά παραλίγο να μην μπουν στο λεωφορείο στα Τέμπη. Δεν τους άφηναν οι γονείς τους και τα παιδιά επέμεναν. Οι γονείς ένιωθαν τεράστιες τύψεις μετά».

Ο κ. Μαδιάς αποκάλυψε πως αδερφικός του φίλος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο: «ασχολήθηκα με την έρευνα της υπαιτιότητας. Αυτό ήταν το πρώτο ερέθισμα για να ασχοληθώ με τα τροχαία. Το κακό στα τροχαία δυστυχήματα ξεκινάει από τη μόρφωση. Η μόρφωση ξεκινάει από την οικογένεια. Η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους είναι ανύπαρκτη, δεν υπάρχει πρόληψη και καταστολή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA