Μενού
Τα δικαστήρια στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων
Δικηγόρος κάθεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με ιμάντες και εν συνεχεία, με βίντσι μεταφέρονται σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha που έφερε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο, ογκώδη δικαστικά έγγραφα από τα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για εικόνες που καταγράφονται στο κτίριο 8 της Σχολής Ευελπίδων, όπου οι υπάλληλοι του δικαστηρίου μεταφέρουν με ιμάντες και βίντσι δικαστιά έγγραφα, αφού πρώτα τα έχουν βάλει σε μεγάλες, μπλε σακούλες.

«Σίγουρα ενέχει κινδύνους και πρόκειται για μία καθημερινή εικόνα. Δεν τιμά, όμως, τη Δικαιοσύνη, ούτε τους λειτουργούς δικαιοσύνης» ανέφερε δικηγόρος για την εικόνα, η οποία συναντάται αρκετά συχνά στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας.

Ευελπίδων: Με καρότσια σούπερ μάρκετ η μεταφορά των εγγράφων

Μάλιστα, ως βασικό όχημα των δικαστηρίων της Ευελπίδων, όπου μεταφέρονται δικογραφίες, χρησιμοποιούνται καρότσια σούπερ μάρκετ ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις τα ηλεκτρονικά καρότσια λόγω έλλειψης.

Πολίτες καταγγέλλουν πως οι ρυθμοί της Δικαιοσύνης συνεχίζουν να είναι αργοί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέχρι σήμερα ψηφιοποιηθεί το 25% των δικαστικών εγγράφων, δηλαδή 63 εκατ. έγγραφα σε σύνολο 300 εκατομμυρίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...