Μενού
Μέδουσα
Μέδουσα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η ιδιαίτερη Μέδουσα της ελληνικής μυθολογίας με τα μαλλιά φίδια είναι μια από τις τρεις γοργόνες που αναφέροναι και ως σηρίνες, μόνο που σε σχέση με τις αδελφές της εκείνη ήταν θνητή. 

Έχει ακόμα ένα όνομα και αυτό είναι το Γοργώ, που σημαίνει άγρια μάτια. 

Ήταν η κόρη του Φόρκυ και της Κητούς, ενώ τα αδέλφια της ονομάζονταν Σθενώ και Ευρυάλη.

Η Σθενώ και η Ευρυάλη 

Η Σθενώ απεικονίζεται ως μια λεπτή γοργόνα που γεννήθηκε στις σπηλιές κάτω από τον Όλυμπο και μαζί με την Ευριάλη ήταν αθάνατες γοργόνες.

Η Μέδουσα διέφερε από εκείνες καθώς ήταν πολύ πιο άγρια και ανεξάρτητη. Είχε σκοτώσει περισσότερους άνδρες και ήταν καταραμένη από τη θεά Αθηνά, επειδή ο Ποσειδώνας την βίασε στο ναό της, γεγονός που την εξόργισε. Η ΑΘηνά την τιμώρησε μεταμορφώνοντας την σε τέρας που αντί για μαλλιά έχει φίδια.  

Η Κητώ 

Ήταν η κόρη του Πόντου και της Γέας. Είχε τέσσερα αδέρφια, τον Νηρέας, τον Θαύμα, την Ευρυβία και τον Φόρκυ με τον οποίο απέκτησε τη Σθενώ, την Ευριάλη και τη Μέδουσα.

Η Κητώ αντιπροσώπευε τους κινδύνους της Θάλασσας και συχνά σχετίζεται με τα μεγαλόσωμα ζώα της θάλασσας, τα κήτη (φάλαινες, δελφίνια).

Πέρα από τις τρεις γοργόνες αναφέρεται ότι απέκτησε και άλλα παιδιά με τον Φόρκυ, την έχιδνα, Τη Σκύλλα, τον Λάδωνα, τις Γραίες και τις Εσπερίδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA