Μενού
askisi-euvoia
Νυχτερινό πλάνο από την πολυεθνική άσκηση στην Εύβοια | Alpha / Glomex
  • Α-
  • Α+

Πολυεθνική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων διεξάγεται στο Λευκαντί στην Εύβοια, ενώ το παρόν έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε την κατάληψη πλοίο από ομάδα τρομοκρατών και άνθρωποι των ειδικών δυνάμεων προσγειώθηκαν με ελικόπτερο NH 90.

Παράλληλα, από ελικόπτερο Σινούκ βγαίνουν βαριά οχήματα χάμερ και κινούνται προς κτίρια που έχουν επίσης καταληφθεί από τρομοκράτες. Στη συνέχεια ελικόπτερο Σινούκ παραλαμβάνει τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων που κρέμονται από σχοινί.

Η υψηλής δυσκολίας νυχτερινή άσκηση με την ονομασία «Trojan Footprint 2024» έχει στόχο την εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Την άσκηση παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτριο Χούπη.

«Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε το εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού απόψε, καταρχήν των δικών μας ειδικών δυνάμεων, αλλά και των ειδικών δυνάμεων των φίλων χωρών», ανέφερε μεταξύ των ο Νίκος Δένδιας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA