Μενού
Μετανάστες στην Κρήτη
Μετανάστες στην Κρήτη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μία από τις εικόνες που έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, αναφορικά με την άφιξη των παράνομων μεταναστών στις ακτές, κυρίως, της Κρήτης, είναι η ανθρωπογεωγραφία τους. Συγκεκριμένα το γεγονός πως πρόκειται ως επί το πλείστον για άνδρες και δη νέους σε ηλικία. Δεν είναι απόλυτη συνθήκη, αλλά η πλειοψηφία όλων όσοι φθάνουν με τις βάρκες, είναι νεαροί άνδρες.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καιρίδη, καθηγητή Διεθνών σχέσεων και πρώην υπουργό, υπάρχει εξήγηση γι αυτό και μάλιστα ενδεχομένως να είναι και θετικό. Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε σε αυτή την κατάσταση, εξηγώντας ουσιαστικά γιατί σε αυτή τη φάση της εισροής δεν βλέπουμε γυναίκες ή παιδιά, παρά μόνο νέους άνδρες.

Διαβάστε ακόμη: Τι απαντά η τεχνητή νοημοσύνη για την «απόβαση» στις ακτές της Κρήτης

«Υπάρχουν πάρα πολλά λεφτά στο μεταναστευτικό και κάποιοι βγάζουν δισεκατομμύρια από αυτό. Και γι αυτό χρειάζεται συνεργασία για την πάταξη των διακινητών. Το δίκτυο των διακινητών πατάσσεται με άλλα δίκτυα των μυστικών υπηρεσιών και των Αρχών ασφαλείας. Να πιάσουμε, όχι τον βαρκάρη που είναι ο τελευταίος κρίκος αλλά αυτόν που είναι πίσω από τα κομπιούτερ οργανώνει και παίζει τα εκατομμύρια» είπε αρχικά.

Γιατί έρχονται μόνο νέοι άνδρες

Και στη συνέχεια εξήγησε τον λόγο για τον οποίο από τις βάρκες αποβιβάζονται μόνο νεαροί σε ηλικία άνδρες. 

«Το γεγονός πως είναι όλοι άνδρες νέοι, έχει και ένα θετικό. Σημαίνει πως η οδός ακόμα δεν έχει θεσμοποιηθεί. Όταν δείτε γυναίκες έγκυες, με παιδάκια στην αγκαλιά τους, σημαίνει ότι η δίοδος κανονικοποιήθηκε "ανοίξαμε και σας περιμένουμε". Τώρα ακόμα φοβούνται, είναι και τα 200 μίλια που είναι μεγάλη απόσταση». σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά από το 19'37'' του βίντεο

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...