Μενού
metro
Έργα για την Γραμμή 4 του μετρό. | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
  • Α-
  • Α+

Εργοτάξια κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας επισκέφθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στα εργοτάξια Φρέαρ ΤΒΜ Κατεχάκη και Φρέαρ ΤΒΜ Βεΐκου της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας βρέθηκε σήμερα (04/03) ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νικόλαο Ταχιάο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Κωνσταντίνο Μαγουλά.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου και ειδικότερα για αυτή των δυο μηχανημάτων διάνοιξης σηράγγων (μετροπόντικες).

Να σημειωθεί ότι ήδη το πρώτο ΤΒΜ στο Φρέαρ Κατεχάκη έχει διανοίξει και κατασκευάσει 800 μέτρα σήραγγας και το δεύτερο ΤΒΜ στο Φρέαρ Βεΐκου έχει διανύσει τα πρώτα μέτρα.

metro

Μετά την επιθεώρηση των εργασιών, ο Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Επιβλέψαμε σήμερα την πρόοδο εργασιών της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Ένα δύσκολο, απαιτητικό, αλλά εμβληματικό έργο. Ένα έργο μήκους 13 χλμ., με 15 σταθμούς, που αναμένεται να εξυπηρετεί, ημερησίως, 340.000 επιβάτες.

metro

«Στο Φρέαρ της Κατεχάκη και στο Φρέαρ της Βεΐκου είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους δύο μετροπόντικες, την Αθηνά και τη Νίκη», συμπλήρωσε.

«Η «Αθηνά» ξεκίνησε από την Κατεχάκη προς τον Ευαγγελισμό και έχει ήδη σκάψει 840 μέτρα. Αναμένεται το επόμενο διάστημα να λειτουργήσει με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό, έτσι ώστε στα μέσα του 2025 να ολοκληρώσει τα περίπου 5 χιλιάδες μέτρα που έχει να διανοίξει», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

metro

Σύμφωνα με τον ίδιο «η «Νίκη» συναρμολογήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου και ξεκινά τη διάνοιξη από τη Βεΐκου, επίσης, προς τον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την άνοιξη του 2026 προβλέπεται να έχει ανοίξει το αντίστοιχο κομμάτι, μήκους περίπου 7,1 χιλιομέτρων».

metro

«Το έργο προχωρά και επιδιώκουμε να επιταχυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο υπουργός.

metro

Ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος τόνισε: «Υπάρχει μία εξαιρετική ανάπτυξη του εργοταξίου και διάθεση για μία ταχεία πρόοδο των εργασιών του “μετροπόντικα”, ο οποίος ελπίζουμε ότι μέσα στις αρχές αυτής της χρονιάς θα φτάσει στον σταθμό στο Γουδή», είπε ο Νίκος Ταχιάος.

metro

Μετρό - Γραμμή 4: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

  • Το Τμήμα Α: «Άλσος Βεΐκου – Γουδή», της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας αποτελείται από 15 σύγχρονους σταθμούς και σήραγγα διπλής τροχιάς μήκους 12,8 χιλιομέτρων.
  • Με τη λειτουργία του προβλέπεται να εξυπηρετήσει οικιστικές ζώνες στο πυκνοκατοικημένο κεντρικό τμήμα του αστικού ιστού, αλλά και σημαντικές υπηρεσίες, επιτρέποντας τη σύνδεση του Άλσους Βεΐκου με τα δικαστήρια σε διάστημα 5 λεπτών και με την Πανεπιστημιούπολη σε 14 λεπτά.
  • Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από 20 καινούριους συρμούς τελευταίας τεχνολογίας.
  • Με την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Α’ της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, η ημερήσια επιβατική κίνηση στο σύνολο του δικτύου Μετρό υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά 340.000 επιβάτες.
  • Η χρήση αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά περίπου 53.000 ΙΧ οχήματα, με αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 17.000 τόνους ανά έτος.
  • Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA