Μενού
metro-xolargos
Κουβάδες και πετσέτες στο μετρό του Χολαργού | Reader
  • Α-
  • Α+

Κουβάδες, πετσέτες και σφουγγαρίστρες σε κάθε γωνία, τοίχοι φουσκωμένοι που στάζουν και έντονη μυρωδιά υγρασίας. Δεν πρόκειται για κάποιο υπόγειο πολυκατοικίας, αλλά και έναν από τους σταθμούς της γραμμής του μετρό και ειδικότερο εκείνον στον Χολαργό.

Το παραπάνω σκηνικό δεν είναι μία συνθήκη που συμβαίνει όταν βρέχει έντονα, αλλά εδώ και χρόνια μοιάζει καθημερινό. Στα περίπου 10 χρόνια που έχει δοθεί στο κοινό ο συγκεκριμένος σταθμός, οι επιβάτες που τον επιλέγουν συναντούν κάθε μέρα κάποια από αυτά που περιγράψαμε, αν και τις περισσότερες φορές είναι όλα μαζί.

Το ταβάνι τόσο στο πρώτο επίπεδο, εκεί που βρίσκονται τα εκδοτήρια όσο και στη συνέχεια προς τις αποβάθρες έχει φουσκώσει σε πολλά σημεία από την υγρασία. Παράλληλα είναι καθημερινό φαινόμενο να υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα για ολισθηρό έδαφος.

metro-xolargos
Reader
metro-xolargos
Reader

Όταν, δε, βρέχει τότε επιστρατεύονται διαρκώς κουβάδες για να συλλέγουν το νερό που στάζει από την οροφή, αλλά και πετσέτες ή σφουγγαρίστρες - ό,τι τέλος πάντων μπορεί να απορροφήσει υγρά - σε πολλές γωνίες.

metro-xolargos
Reader

Πέρα από τα ταβάνια και πολλά σημεία στους τοίχους αλλά και στο πάτωμα έχουν φουσκώσει, κάνοντας το θέαμα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του Reader μία ημέρα που δεν έβρεχε, αποκρουστικό. Παράλληλα όλο αυτό το σκηνικό συμπληρώνεται από τη μυρωδιά υγρασίας που υπάρχει στον σταθμό σχεδόν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

metro-xolargos
Reader

Προβλήματα σε πολλούς σταθμούς του Μετρό

Ο σταθμός του Μετρό στον Χολαργό βρίσκεται πάνω στη Μεσογείων στα σύνορα ανάμεσα στον Χολαργό και το Κάτω Χαλάνδρι. Είναι δε ένας από τους πέντε σταθμούς που βρίσκονται μέσα τα γεωγραφικά όρια του Χαλανδρίου, μαζί τους «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι» και «Δουκ. Πλακεντίας».

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζεται και σε πολλούς άλλους σταθμούς τόσο της «κόκκινης» όσο και της «μπλε» γραμμής. Και μάλιστα στους περισσότερους, όπως του Χολαργού, τα προβλήματα άρχισαν από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν για το κοινό.
 

metro-xolargos
Reader
metro-xolargos
Reader

 

metro-xolargos
Reader
metro-xolargos
Reader

 

metro-xolargos
Reader
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA