Μενού
Μετρό Θεσσαλονίκης
Εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Ανάσα για τους οδηγούς στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να δώσει η απόδοση στην κυκλοφορία το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου των τμημάτων του οδοστρώματος στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου. Νωρίτερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αρμόδιος Υφυπουργός για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, επιθεώρησαν τις εργασίες της οριστικής αποκατάστασης και απόδοσης στην πόλη, των χώρων που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου.

«Είναι γεγονός ότι η υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου, για την πόλη της Θεσσαλονίκης, του Μετρό, επέφερε επί μακρόν και ταλαιπωρία και καχυποψία. Καχυποψία στην κοινωνία και ταλαιπωρία στους πολίτες, γιατί πολλές φορές τα έργα συνοδεύονται από αποκλεισμούς δρόμων, οι οποίοι πρέπει να γίνουν για να υλοποιηθούν. Απελευθερώνονται δρόμοι και επιστρέφουν στους πολίτες και μάλιστα, όπως πληροφορήθηκα, ο συγκεκριμένος δρόμος μετά από δεκαεπτά έτη ταλαιπωρίας και αναμονής. Εργαζόμαστε για την επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά τους αμέσως επόμενους μήνες, αλλά  και για την ακόμη μεγαλύτερη επέκτασή του με σχεδιασμό και μελέτες προς την βορειοδυτική Θεσσαλονίκη. Το Μετρό θα λειτουργήσει το Νοέμβριο του 2024», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας

«Ανοίγουμε δύο δρόμους, οι οποίοι για δεκαεπτά χρόνια ήταν κλειστοί. Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του έργου. Το έργο έχει φτάσει στην τελική του φάση. Τον Νοέμβριο το Μετρό θα είναι σε λειτουργία. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να καταλάβουμε επίσης, στη Θεσσαλονίκη ότι πρόκειται, με αυτή τη διάνοιξη που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, να ζήσουμε τους προσεχείς μήνες μία πολύ μεγάλη αλλαγή στην Εγνατία και στην περιοχή της Βενιζέλου. Μία περιοχή που δοκιμάστηκε πολύ, θα πάρει τα “πάνω” της. Ουσιαστικά θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος αντιλαμβάνεται τη δυναμική που δημιουργείται με την έλευση του Μετρό στην περιοχή», προσέθεσε ο κ. Ταχιάος.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA