Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 31χρονου Μαροκινού, που κατηγορείται για διακίνηση προσφύγων και μεταναστών στο πολύνκερο ναυάγιο της 3ης Φεβρουαρίου ανοιχτά του Μυρσινιδίου στη Χίο, ζητούν με αίτημά τους προς την ανακρίτρια τον ορισμό πραγματογνώμονα ναυτιλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα αφορά τον διαπιστευμένο πραγματογνώμονα Νίκο Σπανό, του οποίου οι τεχνικές παρατηρήσεις θεωρούνται κρίσιμες, ιδιαίτερα όταν εντοπιστεί και ανελκυστεί η μοιραία λέμβος.
Στο μεταξύ, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια εντοπισμού της λέμβου, με δύτες από τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, στις 19 Φεβρουαρίου, αναμένεται οι έρευνες να συνεχιστούν την προσεχή εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, στην επιχείρηση εντοπισμού αναμένεται να πάρει μέρος σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, κάνοντας χρήση και σημάτων sonar. Να σημειώσουμε ότι μια περιοχή περίπου 6 στρεμμάτων είχε ελεγχθεί και με χρήση robot-ARV χωρίς όμως αποτέλεσμα.
- Αν η Μυρτώ ήταν Γιάννης ή Μάκης ή Βαγγέλης, θα τον παρατούσαν λιπόθυμο σε μια πλατεία;
- Δεν άντεξε η Κέιτ Μπλάνσετ: Η χειρονομία στο κόκκινο χαλί που τους άφησε όλους άφωνους
- Δέσποινα Μοιραράκη: Πόσες χιλιάδες ευρώ είχε κοστίσει το πιο ακριβό χαλί που πούλησε ποτέ
- Θάνατος 19χρονης: Η τελευταία επικοινωνία με τους γονείς της - Η κλήση που «έκαψε» τους συλληφθέντες
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.