Μενού
fotia
Φωτιά στη Φυλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Tην ώρα που η φωτιά στην Πάρνηθα δείχνει να βρίσκεται υπό έλεγχο, μία νέα αναζωπύρωση προβληματίζει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή της Φυλής και συγκεκριμένα στη Μονή Κλειστών.

Είναι το μοναδικό σημείο που εγκυμονεί κινδύνους, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με τις προσπάθειες των εναέριων μέσων να περιορίσουν το μέτωπο στη ράχη του βουνού. Μάλιστα, πριν από λίγο σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση στον Αυλώνα, πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται, στο σημείο βρίσκονται τρία πυροσβεστικά οχήματα, καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσβατο. Προσπαθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, να «πιάσουν» το μέτωπο προτού επεκταθεί και σημειωθεί νέα εστία φωτιάς.

Ελεύθεροι τρεις προσαχθέντες για εμπρησμό

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν τρεις από τους τέσσερις προσαχθέντες για εμπρησμό σε Αυλώνα και Μενίδι μετά τις καταθέσεις τους στις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Εξάλλου, παρά την προσαγωγή τους, μόνο ένας θεωρείται ως βασικός ύποπτος για εμπρησμό και πιο συγκεκριμένα ένας 45χρονος, πρώην δικηγόρος στο επάγγελμα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται τόσο για τους δύο προσαχθέντες που θεωρήθηκαν ύποπτοι για εμπρησμό στο Μενίδι και για τους οποίους δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους, ηλικίας 31 χρονών, όσο και για τον έναν (σ.σ. προσαχθέντα) για τον εμπρησμό στον Αυλώνα, ο οποίος εργαζόταν ως διανομέας σε μανάβικο και δεν θεωρήθηκε ύποπτος για εμπρησμό.

Παραμένει υπό κράτηση ο 45χρονος

Την ίδια ώρα, ο τέταρτος προσαχθείς, ο 45χρονος πρώην δικηγόρος παραμένει υπό κράτηση, καθώς θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τον σημερινό εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα.

Το ενδιαφέρον των Αρχών, όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες, έχει εστιάσει στον 45χρονο πρώην δικηγόρο, ο οποίος διαμένει στην περιοχή και εικάζεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Μάλιστα, θεωρείται βασικός ύποπτος για τους εμπρησμούς στον Αυλώνα τόσο από την ΕΛΑΣ όσο από την Πυροσβεστική, γεγονός που έχει βασιστεί στις καταθέσεις πολιτών οι οποίοι κάνουν λόγο πως εκείνη την ώρα φέρεται να βρισκόταν στην περιοχή.

Απολογείται αυτήν την ώρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει πει τίποτα παραπάνω για το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της Πάρνηθας. Η ΕΛΑΣ εξετάζει, προκειμένου να διασταυρώσει την πιθανή εμπλοκή του στον εμπρησμό, το κινητό του ενώ αναμένεται να μεταβεί στο σπίτι του, για να κάνει περαιτέρω έρευνες.

Σπινθηριστή, κιάλια και βαμβάκι φέρεται να είχε πάνω του ο ύποπτος

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται, όπως ειπώθηκε, ο 45χρονος ύποπτος, κάτοικος Αυλώνα, για τους εμπρησμούς που φέρονται να σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας εθεάθη το πρωί να κινείται ύποπτα με ασημί αγροτικό και μετά από λίγο να ξεσπούν οι πυρκαγιές και η προσαγωγή του ενδέχεται να μετατραπεί σε σύλληψη εντός της ημέρας.

Ο άνδρας φέρεται να είχε μαζί του κιάλιασπινθηριστή και βαμβάκι, κατόπτευε την περιοχή και από τα σημεία που απομακρυνόταν ξεπηδούσαν εστίες φωτιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA