Μενού
nea smirni
Η πολυκατοικία που έγινε το έγκλημα στη Νέα Σμύρνη | Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Νέα Σμύρνη μετά την είδηση της δολοφονίας ενός 16χρονου από τον 18χρονο αδελφό του. Ο νεαρός τσακώθηκε με τον αδερφό του για μια μπλούζα και τον σκότωσε με ένα ψαλίδι. 

Σύμφωνα με το MEGA ο 18χρονος υποστηρίζει πως την ώρα της επίθεσης ήταν σε άμυνα: «Ο αδερφός μου με χτύπησε πρώτος. Πήγα να αμυνθώ. Είχα σπασμένο χέρι. Άρπαξα το ψαλίδι και ότι έγινε, έγινε». Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή (29/12). 

Ο ανήλικος φέρεται να πήρε το ρούχο του αδελφού του και αρνήθηκε να το επιστρέψει. «Πάει καλύτερα σε μένα, όχι σε σένα, θα την πάρω» φαίνεται πως είπε το θύμα στον αδελφό του, όπως μετέφερε εκείνος στην κατάθεσή του. Παράλληλα, ο 18χρονος, ισχυρίστηκε πως «συχνά με πείραζε, μου έκανε σχόλια που δεν μπορούσα να ανεχτώ».

Όταν ο ανήλικος αρνήθηκε να επιστρέψει την μπλούζα, ο δράστης τον κυνήγησε στο σπίτι. Ο 16χρονος έκλεισε την πόρτα για να τον αποφύγει, σύμφωνα με πληροφορίες, όμως στη συνέχεια ο 18χρονος του επιτέθηκε με το ψαλίδι και τον σκότωσε. Σύμφωνα με το MEGA, τον καβγά επιχείρησε να σταματήσει η γιαγιά των παιδιών, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί.

Δικηγόρος της μητέρας είπε πως είχε απευθυνθεί σε κοινωνικές υπηρεσίες και για τα δύο παιδιά, αλλά δεν τη βοήθησαν. Σημειώνεται πως ο 18χρονος, όταν ήταν ανήλικος, είχε απασχολήσει τις αρχές για ληστεία.

«Ήταν ατύχημα - Δεν είναι εγκληματίας ο γιος μου»

Η μητέρα των δύο αγοριών μίλησε στην εκπομπή «Live News» του MEGA και ζήτησε την επιείκεια της δικαιοσύνης λέγοντας πως ο γιος της δεν είναι εγκληματίας.

«Ο γιος μου δεν ήταν αναμεμειγμένος σε τίποτα από όσα ακούγονται ούτε είχε εμπλακεί με τον αδελφό του με σιδερογροθιές και τέτοια πράγματα. Αυτό που συνέβη ήταν ένα ατύχημα. Τα παιδιά τσακώθηκαν και έτσι έγινε όλο αυτό. Το ένα μου παιδί πέθανε και το άλλο κινδυνεύει να μπει φυλακή. Ήταν ένα ατύχημα που κανείς δεν μπορούσε να αποτρέψει».

Στη συνέχεια, η μητέρα ανέφερε ότι το παιδί της χρειάζεται τη βοήθεια και της δικαιοσύνης και της κοινωνίας, λέγοντας:

«Ζητώ από τη δικαιοσύνη την επιείκειά της. Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, χρήζει βοήθειας από την δικαιοσύνη και την κοινωνία. Δεν μπορείτε να το καταδικάσετε και να το κλείσετε μέσα. Να μην στοχοποιείτε τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Πάντα ήμουν κοντά στα παιδιά μου. Αυτή ήταν μία κακιά στιγμή. Τσακώθηκαν για μία μπλούζα. Κανένας δεν είναι δολοφόνος και εγκληματίας. Ο οποιοσδήποτε μπορούσε να είναι στη θέση αυτού του παιδιού». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA