Μενού
nea smirni
Η πολυκατοικία που έγινε το έγκλημα στη Νέα Σμύρνη | Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Νέα Σμύρνη μετά την είδηση της δολοφονίας ενός 16χρονου από τον 18χρονο αδελφό του. Ο νεαρός τσακώθηκε με τον αδερφό του για μια μπλούζα και τον σκότωσε με ένα ψαλίδι. 

Ο 18χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή (29/12) προκειμένου να απολογηθεί. Στον 18χρονο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ενώ η κηδεία του αδελφού του θα γίνει την ίδια μέρα (σ.σ. Παρασκευή) στην Νέα Σμύρνη.

Ο 18χρονος στην κατάθεση ενώπιον των αστυνομικών είπε πως «ετοιμάζαμε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλωσα με τον αδερφό για μία μπλούζα, μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του. Το έκανα για να αμυνθώ, πάνω στον καυγά».

Στο διαμέρισμα επικράτησε πανικός. Ο 16χρονος δέχτηκε την επίθεση στο σαλόνι. Την ώρα που έφτασε στην κουζίνα, κατέρρευσε.

«Τόλη μου δεν το ήθελα»

«Ο μεγάλος μου εγγονός πήγε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην κουζίνα και φώναζε: "Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε για μένα, θα γίνεις καλά", ενώ παράλληλα του έριχνε νερό. Η κόρη μου επειδή νόμιζε ότι το τραύμα του μικρού δεν ήταν σοβαρό, μας είπε να πούμε ότι ενώ αυτή έπαιζε με τον μικρό της γιο, αυτός έπεσε πάνω στο ψαλίδι που κρατούσε για να μην κατηγορηθεί ο μεγάλος της γιος αλλά καταλάβετέ τη, είναι μητέρα», είπε η γιαγιά των δύο αδερφών.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της γιαγιάς, ο 18χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο: «Ο μεγάλος μου εγγονός είναι πολύ καλό παιδί, έχει περάσει πολλά, ήταν γενικά δυστυχισμένο παιδί, έχει ψυχολογικά προβλήματα, έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο».

Τι κατέθεσε ο πατέρας 

Ο πατέρας των παιδιών ανέφερε: «Στις 26 Δεκεμβρίου περίπου στις 20:14 με πήρε τηλέφωνο η πρώην σύζυγός μου και μου ανέφερε ότι ο ένας μου γιος, ο μικρότερος, είχε ένα ατύχημα στο σπίτι και τραυματίστηκε με ένα ψαλίδι. Μου είπε ότι αιμορραγούσε και ότι είχε κιτρινίσει και του είχε γυρίσει η γλώσσα. Εκείνη τη στιγμή είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Τα παιδιά μου τα τελευταία χρόνια είχαν μπλέξει με κακές παρέες και είχαν επιθετική συμπεριφορά. Είχαν απασχολήσει την αστυνομία πολλές φορές για ληστείες και κλοπές».

«Το ψαλίδι ήταν η άμυνά του» 

Η σύντροφος του δράστη μίλησε στην εκπομπή «Live News» του MEGA που έμενε στο ίδιο σπίτι με τα αδέλφια, μαζί με τη μητέρα και τη γιαγιά τους, περιγράφοντας τα όσα είδε:

«Ήταν να πάμε στη Βουδαπέστη με τον σύντροφό μου. Ήταν χαρούμενος που θα φεύγαμε, ήθελε να ηρεμήσει από κάποια πράγματα που είχε ανάγκη. Έψαχνε μία μπλούζα  και είπε στον αδελφό του "πού είναι η μπλούζα μου", εκείνος δεν του την έδινε και πάνω στα νεύρα, ο μικρός έβρισε τον αδελφό του, τον έσπρωξε σε μία γωνία και εκείνος, επειδή είχε σπάσει το χέρι και έκανε χειρουργείο, λόγω άμυνας το έκανε όλο αυτό. Είναι πολύ καλό παιδί, έχει κάποια οικογενειακά προβλήματα όπως όλες οικογένειες. Ήταν αγαπημένα αδέλφια, αλλά υπήρχε ζήλια. Και το άλλο παιδί είχε τα νεύρα του. Δεν άρεσε στον σύντροφό μου να τον κρίνουνε».

Στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας, λέγοντας: «Ο μικρός συχνά τον προκαλούσε. Είχε σπασμένο χέρι ο σύντροφός μου και το ψαλίδι ήταν η άμυνά του. Όταν κατάλαβε τι έκανε, του έκανε ΚΑΡΠΑ, του έλεγε "τι σου έκανα αδελφούλη μου". Δεν είναι τέτοιο παιδί, είναι κλειστό παιδί, δεν εμπιστευόταν εύκολα. Δεν είναι δολοφόνος, απλά έχει περάσει κι αυτός κάποια πράγματα σαν παιδί», ανέφερε η 20χρονη κοπέλα.

 

«Μου είπε ότι θα αυτοκτονήσει»

Η μητέρα των δύο αδελφών δήλωσε στην εκπομπή «Live News» του MEGA ότι δεν ξέρει ποιο παιδί από τα δύο να πρωτοθρηνήσει. «Το παιδί μου που έφυγε από τη ζωή ή το άλλο που κινδυνεύει να μπει στην φυλακή. Τα πράγματα έγιναν όπως τα είπε η σύντροφος του γιου μου. Έγιναν πολύ γρήγορα όλα» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν πρόλαβα γιατί ο μικρότερος γιος μου με έριξε πολλές φορές κάτω για να φύγω από τη μέση την ώρα που τον είχε βάλει σε μία γωνία και τον χτυπούσε. Προσπαθούσε ο μεγαλύτερος γιος να αμυνθεί. Κάποια στιγμή είχε αρπάξει το ψαλίδι και τον απειλούσε γιατί ήταν η άμυνά του και ήθελε να τον φοβερίσει για να σταματήσει να τον χτυπάει. 

Κατευθύνθηκε ο μικρός προς το σαλόνι. Εκείνη την ώρα είχε πάρει ο μεγάλος το ψαλίδι. Ήμουν ήδη πεσμένη στο πάτωμα, δεν πρόλαβα να τους χωρίσω. Πήρε το ψαλίδι και τον χτύπησε στα πλευρά. Ο μικρός πήγε στην κουζίνα φώναζε "τι μου έκανες" και ο μεγάλος προσπαθούσε να του προσφέρει βοήθεια, φώναζε να πάρουμε το ΕΚΑΒ, έκλαιγε και του ζητούσε συγγνώμη».

Η μητέρα μάλιστα αποκάλυψε πως ο 18χρονος της έχει πει πως αν μπει φυλακή, θα αυτοκτονήσει: «Τα δύο παιδιά είχαν ένταση γιατί ζήλευαν για ασήμαντα πράγματα. Είμαι φιλοξενούμενη στο σπίτι της μητέρας μου εδώ και έξι μήνες με τα παιδιά μου. Ο μεγάλος μου είπε ότι αν μπει στη φυλακή, θα αυτοκτονήσει. Τρέχω στους ψυχολόγους, πηγαίνω στον εισαγγελέα, δύο φορές έχω πάει σε ακρόαση και είμαι ακόμα σε αναμονή», κατέληξε η μητέρα των παιδιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA