Μενού
αεροδρόμιο
Το υπό κατασκευή Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Το εργοτάξιο του υπό κατασκευή νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, επισκέφθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η πρόοδος υλοποίησης του Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, προϋπολογισμού περίπου 500 εκατ. ευρώ, έχει ξεπεράσει το 31%.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR που κατασκευάζει το έργο, το αεροπλάνο για την πρώτη εμπορική πτήση αναμένεται να προσγειωθεί το Φεβρουάριο του 2027, ενώ από το καλοκαίρι του 2026 θα αρχίσουν οι δοκιμαστικές πτήσεις.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, εξαιρετικά δύσκολο και σύνθετο, με αρκετά ανοικτά ζητήματα, όπως είναι ζητήματα εύρεσης ανθρωπίνου κεφαλαίου για την εκτέλεση του έργου, εξοπλισμού αεροναυτιλίας, οδικών συνδέσεων, ηλεκτροδότησης κ.α., τα οποία θα επιδιώξουμε να αντιμετωπίσουμε κατά τον βέλτιστο εφικτό τρόπο. Συμπερασματικά, εργαζόμαστε, με σχέδιο και μεθοδικότητα, συλλογικά και συνεκτικά, για την υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη η Κρήτη, εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο οδόστρωμα του διαδρόμου προσγειώσεων-απογειώσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο στο Καστέλι.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA