Μενού
bullying_kriti
Καρέ από το βίντεο της ντροπής | Mega / Glomex
  • Α-
  • Α+

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά bullying στην Κρήτη. Αυτή τη φορά, ένα νέο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σε αυτό με τρόπο σαδιστικό ένα 15χρονο κορίτσι βασανίζει έναν 13χρονο συμμαθητή της, σε κοινή θέα, με τις εικόνες να είναι εξοργιστικές, απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες.

Η ίδια από τις ματιές που ρίχνει στο κινητό τηλέφωνο που καταγράφει το bullying φαίνεται να το απολαμβάνει. Ο κατά δύο χρόνια μικρότερος συμμαθητής της όμως, δείχνει να τα έχει χαμένα. Ο φόβος και η ντροπή που αισθάνεται αποτυπώνονται στα λόγια, στις κινήσεις και στις εκφράσεις του. Για 35 δευτερόλεπτα όμως, το προσωπικό του μαρτύριο συνεχίζεται και καταγράφεται.

Bullying σε δημόσια θέα

Όλα έγιναν στις 15 Σεπτεμβρίου στην καρδιά του Ηρακλείου με το θύμα να προσπαθεί να προστατευτεί και να κρύψει το πρόσωπό του με ένα καπέλο. Η 15χρονη όχι μόνο δε σταματά, αλλά σφίγγει το παιδί από το λαιμό. Ο 13χρονος επιλέγει να μη σηκώσει χέρι σε ένα κορίτσι. Κάθεται και υπομένει χωρίς κανείς να απομακρύνει την 15χρονη. Εξίσου σοκαριστικές είναι και οι αντιδράσεις των υπολοίπων στο σημείο.

Πίσω από το κινητό τηλέφωνο που καταγράφει τις σκηνές ακούγονται άλλες δύο φωνές. Δύο άτομα που δείχνουν να διασκεδάζουν. Ο ένας μάλιστα ζητάει από την 15χρονη να συνεχίσει. Η λήψη ολοκληρώνεται με τη 15χρονη να χτυπάει στο κεφάλι τον 13χρονο.

Οι γονείς του 13χρονου αποφάσισαν να μην αφήσουν το θέμα να περάσει έτσι. Έκαναν μήνυση στην οικογένεια της 15χρονης και έδωσαν κατάθεση σε αστυνομικούς για το μαρτύριο του παιδιού τους.

Η νέα υπόθεση bullying έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα ανάλογων επεισοδίων μέσα και έξω από σχολεία της Κρήτης.

Ο 13χρονος επέστρεψε σπίτι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και αναγκάστηκε να μιλήσει όταν το βίντεο άρχισε να διανέμεται σε φίλους και γνωστούς του. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθούν τα αίτια της επίθεσης, με τις εικόνες να προκαλούν αναστάτωση και έντονο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.